Ексклюзиви
пʼятниця, 23 лютого 2018 16:28

Спецслужби РФ готують захоплення храмів в Україні - СБУ

Спецслужби РФ готують захоплення храмів в Україні - СБУ
Для провокацій спецслужби Росії планують використовувати релігійні організації Української православної церкви Московського Патріархату

Російські спецслужби планують загострення конфлікту між конфесіями УПЦ КП та УПЦ МП. Про це заявив заступник голови Служби безпеки України Віктор Кононенко.

"Найперспективнішим, на думку представників російських спецслужб, є роздмухування протистояння в українському православ'ї. Саме на провокування загострення в даному напрямку будуть спрямовувати зусилля найближчим часом. Для цього росіяни планують використовувати наявний арсенал підконтрольних церковних і навколоцерковних організацій, а також тему патріотичних структур", – вважає Кононенко.

СБУ вже фіксує налагодження контактів і готовність російської сторони для передачі коштів на виконання подібних замовлень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Організовують рух проти Московського патріархату

Кононенко уточнив, для провокацій спецслужби Росії планують використовувати релігійні організації Української православної церкви Московського Патріархату. Нібито плануються захоплення храмів в Україні для реакції з боку Російської православної церкви, метою якої є роздмухування конфлікту між віруючими УПЦ.

Священник незаконно збудованого храму УПЦ Московського патріархату у Бродах на Львівщині зі своїми парафіянами напав на знімальну групу програми "Правда. Розслідування". Виштовхали журналістку з території церкви, вдаривши при цьому об браму. Камеру намагалися затулити. При цьому вигукували, що це приватна територія.

Зараз ви читаєте новину «Спецслужби РФ готують захоплення храмів в Україні - СБУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути