середа, 25 травня 2022 13:49

Спецтема: Війна Росії проти України

Спецслужби РФ вербують українських дітей за допомогою гри - ГУР

Спецслужби РФ вербують українських дітей за допомогою гри - ГУР
У Кіровоградській області затримали двох підлітків, які фотографували блокпости, елеватори та транспортні шляхи на території регіону. Фото: t.me/DIUkraine

Російські спецслужби для вербування українських дітей використовують смартфон-ігри.

Служба безпеки України виявила мобільний додаток, через який у користувачів в ігровій формі виманювали геолокацію та реальні фото стратегічних об'єктів, повідомляє Головне управління розвідки.

"Щоб залучити дітей до підривної діяльності, агресор використовував популярну ігрову програму для смартфонів. За її умовами учасники шукали так звані коробки із віртуальними призами, які можна обміняти на електронні гроші", - йдеться у повідомленні.

Під час проходження маршруту діти здійснюють фотофіксацію місцевості, зокрема об'єктів військової та критичної інфраструктури на території різних населених пунктів. Усю інформацію та геолокації учасники квесту завантажують у базу ігрового додатка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ГУР розкрило причини скоєння росіянами воєнних злочинів у Бучі

"Доступ до адміністрування цього застосунку має підконтрольна спецслужбам Росії ІТ-компанія, яка зареєстрована в одній з європейських країн і займається розповсюдженням інтерактивних платформ", - звітує ГУР.

У Кіровоградській області затримали двох підлітків, які фотографували блокпости, елеватори та транспортні шляхи на території регіону. На їхніх смартфонах був встановлений інтерактивний додаток, куди вони планували завантажити зроблені фото з прив'язкою до місцевості. Окрім того, підлітки переправляли свої віртуальні "знахідки" з координатами у месенджері Telegram.

Мешканці ОРДЛО активізували співпрацю з розвідувальними та правоохоронними органами України. На тлі військових невдач та втрат живої сили, яких кожного дня зазнають окупанти, населення Донбасу намагається саботувати вказівки ворога та уникати будь-якої співпраці з органами загарбницької влади.

Зараз ви читаєте новину «Спецслужби РФ вербують українських дітей за допомогою гри - ГУР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути