понеділок, 05 вересня 2022 15:17

Спецтема: Війна Росії проти України

Спецназ знищив базу ФСБ на Запоріжжі: є вбиті окупанти

Спецназ знищив базу ФСБ на Запоріжжі: є вбиті окупанти
На Запоріжжі знищили склад бюлетенів для псевдореферендуму та базу ФСБ. Фото: gur.gov.ua

У тимчасово захопленій Кам'янці-Дніпровській Василівського районі Запорізької області знищили склад бюлетенів псевдореферендуму й базу російської ФСБ.

Бійці спецназу Головного управління розвідки Міноборони України провели спецоперацію. У результаті знищили й суттєво пошкодили об'єкти, які окупанти використовували як місця базування. Про це повідомила пресслужба ГУР МО 5 вересня.

"У кількох приміщеннях тривають пожежі, які окупанти не можуть загасити тривалий час. Зокрема управління Державної казначейської служби. Знищено місце зберігання бюлетенів для псевдореферендуму. Водночас склад підірвали вибухом ізсередини приміщення. Всі наявні друковані матеріали знищені", – ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни розвернули гумдопомогу мелітопольцям: "Геноцид продовжується"

Також розбили місце базування підрозділу російського ФСБ, який охороняв склад бюлетенів. Зараз уточнюють кількість убитих і поранених. Уцілілих терміново евакуюють в окупований Крим.

"Окупанти запровадили жорстку комендантську годину в місті із 7:00. Над містом помітили військові вертольоти. У результаті проведення спецоперації цивільне населення не постраждало", – підсумували в розвідці.

Росія має намір провести незаконні "референдуми" про приєднання окупованих територій України у вересні. Такий прогноз назвав спікер Білого дому з нацбезпеки Джон Кірбі.

Подібні "референдуми" – це "ще одна схема з кремлівської методички, щоб претендувати на хоч якусь легітимність у цій нічим не спровокованій, нелегітимній війні, яку вони розв'язали в Україні".

Згідно з опитуваннями, українці не хочуть бути частиною Росії, а хочуть бути суверенною державою, наголосив Кірбі.

Зараз ви читаєте новину «Спецназ знищив базу ФСБ на Запоріжжі: є вбиті окупанти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути