Ексклюзиви
четвер, 25 червня 2020 13:01

Рятувальники попереджають про збільшення рівня води на заході України

Рятувальники попереджають про збільшення рівня води на заході України
Рятувальники кажуть, що 25 червня продовжиться формування високого дощового паводка на Дністрі, Тисі і Пруті. Фото: ДСНС

У річках Дністер, Тиса та Прут продовжить формуватися високий дощовий паводок.

Очікується піднімання рівнів води у річках басейну Прип'ятi, повідомляє ДСНС.

"25-28 червня на рiчках басейну Прип`ятi очiкуються пiднімання рiвнiв води на 0,1-0,7 м над рiвнями на 08 год. 24 червня. Мiсцями подальше затоплення заплав, досягнення позначки початкового затоплення пасовищ, сiнокосiв бiля смт Любешiв", - написали в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Річка змила на своєму шляху дамбу: людей евакуйовують

Рятувальники кажуть, що 25 червня продовжиться формування високого дощового паводка на Дністрі, Тисі і Пруті.

"На окремих ділянках Дністра, Тиси та на Пруті в Чернівцях відбуватиметься затоплення та утримання води на заплаві, досягнення позначок початкового затоплення сільгоспугідь, окремих прирiчкових господарських об'єктiв, автодоріг місцевого значення, початкове затоплення прирічкових ділянок. У разі поновлення зливових дощів залишається ймовірність формування значного місцевого і схилового стоку, в гірських районах утворення селевих потоків, що може мати негативні наслідки", - розповіли у відомстві.

На засіданні робочої групи Міжвідомчої комісії з узгодження режиму роботи Дністровського водосховища щодо пропуску дощового паводка вирішили підвищити базисне середньодобове скидання з Дністровської ГЕС та встановити витратою 2000 м3/с. При цьому рівень води Дністра у створі поста Могилів-Подільський може піднятися до небезпечних позначок початкового затоплення водами р. Дністер прирічкових ділянок та окремих об'єктів у районах міст Могилів-Подільський, Ямпіль (Вінницька обл.) та окремих населених пунктів у Вінницькій області, прилеглих до русла річки.

У західних областях повені спричинили підтоплення доріг міжнародного значення. Дністер вийшов із берегів. Ситуація на заході залишається критичною. Але в окремих гірських районах рівень води падає.

Зараз ви читаєте новину «Рятувальники попереджають про збільшення рівня води на заході України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути