середа, 07 жовтня 2020 17:01

Рятував від мук: що в суді розповів підозрюваний в убивстві 6-річного сина

Рятував від мук: що в суді розповів підозрюваний в убивстві 6-річного сина
У Києві суд взяв під варту підозрюваного у вбивстві 6-річного сина. Фото: facebook.com/Надія Максимець

У Києві арештували без права на заставу 36-річного Олександра Ковтуна, якого підозрюють у вбивстві сина 6-річного Данила.

Таке рішення виніс Подільський райсуд столиці сьогодні, 7 жовтня.

На суді чоловік визнав провину. Проте заявив, що скоїв убивство з любові до дитини. Що дитину приносили в жертву, і того вечора врятував її від мук. Буцімто син скаржився на те, що мама з нього знущається, а тому хлопчик не хотів з нею жити.

"План "А" був не допустити, щоб дитина вижила до 15 жовтня. Почитайте, що в цей день мало бути. За 36 років, які я живу, мені брехали всі родичі. Я вірю в Бога, в Ісуса, людей", - сказав батько у суді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Давно планував злочин: нові подробиці спалення дитини в Києві

Додав, що, мовляв, Данила 16 жовтня хотіли "відвезти на вівтар". Хто і чому повинен був відвезти сина на вівтар, чоловік не повідомив.

"Він висловив свою правову позицію, а саме що він не заперечує проти застосування запобіжного заходу - у вигляді тримання під вартою. Відповідно до закону, я не можу суперечити позиції клієнта. Тому також не заперечую проти такого запобіжного заходу", - сказав його адвокат.

Підозрюваний на обліку у психіатра не перебуває. Попередня експертиза показала наявність у крові підозрюваного заборонених речовин. Під час слідства буде призначена низка інших експертиз, у тому числі психіатрична, повідомив прокурор Станіслав Петренко.

Трагедія сталася 5 жовтня, близько 20:00. Подружжя посварилося, чоловік вигнав дружину з квартири, а поки та шукала допомогу, підпалив ліжко з дитиною. Всередину помешкання нікого не пускав. Пожежним довелося різати двері. Коли нарешті опинилися в квартирі, виявили тіло 6-річного хлопчика. З'ясувалося, чоловік кілька разів ударив його ножем, а потім підпалив ліжко.

Зараз ви читаєте новину «Рятував від мук: що в суді розповів підозрюваний в убивстві 6-річного сина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути