пʼятниця, 17 квітня 2020 13:27

Спалювання сміття на цвинтарі знищило кілька сіл

Спалювання сміття на цвинтарі знищило кілька сіл
Уселі Першотравневе Овруцького району Житомирської області на цвинтарі підпалили суху траву. Вогонь розповсюдився на сусідні села. Фото: zt.dsns.gov.ua

В Овруцькому районі Житомирської області однією з причин лісових пожеж є діяльність людей.

Там після прибирання на цвинтарі села Першотравневе підпалили сміття, внаслідок чого вогонь перекинувся на дерева, а згодом розповсюдився і на інші сусідні населені пункти, повідомляє ТСН.

За словами місцевих мешканців, голова Першотравневого прийшов на прибирання. З ним були й інші - загалом до 6 людей. Після підпалу сухої трави і сміття з могил вогонь дуже швидко розповсюджувався. Людям не вдалось приборкати стихію. В результаті вогонь дістався сусідніх сіл Бережесть, Кам'янівка, Магдин, Личмани.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Житомирській області затримали підпалювачів, які викликали численні пожежі в регіоні

У Магдині мешкали старовіри, які колись приїхали із міст, щоб, за їхніми словами, врятуватися від кінця світу у глушині. Вони свого часу взяли в оренду будинки, в яких оселились, заснували школу тощо. Однак їхнє село постраждало найбільше. Жінок і дітей евакуювали до Гладковичів, де поселили у місцевому клубі, надали харчування, речі та медикаменти.
Усю ніч чоловіки намагались приборкати стихію: мотоблоками і лопатами переривали землю, щоб зупинити розповсюдження вогню сухостоєм. До району пожеж пожежні не могли добратися через сильний вогонь. Станом на ранок боротьба з вогнем тривала.

Овруцький район оповитий димом. Навколо районного центру вирують пожежі, з якими також борються в сусідній Білорусі.

У селі Будо-Бориця Ємільчинського району Житомирської області горіла суха трава на території села. Вогонь перекинувся на будівлю сільської ради. Вогнем знищено 80 квадратів покрівлі та перекриття.

Зараз ви читаєте новину «Спалювання сміття на цвинтарі знищило кілька сіл». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути