Ексклюзиви
середа, 04 серпня 2021 16:28

"Щось його довело" - товаришка по службі про "підривника" Кабміну

"Щось  його довело" - товаришка по службі про "підривника" Кабміну
Ветеран АТО Володимир Прохнич прийшов із гранатою у Кабмін і погрожував підірвати його. Чоловіка затримали. Фото: t.me/UA_National_Police

Володимир Прохнич, який прийшов із гранатою у Кабмін, воював в "Айдарі" з 2014-го року – був командиром підрозділу саперів. Мав важку контузію голови. Лікарі не давали шансів. Але чоловік одужав і повернувся на службу. Воював ще чотири роки. Звільнився 2017 року. З того часу опікувався сім'ями загиблих і скалічених побратимів.

Що стало причиною такої поведінки – побратими поки сказати не можуть. Володимир зараз перебуває у важкому психоемоційному стані. Йому дали заспокійливе, з ним працюють психологи, розповіла Gazeta.ua товаришка по службі Вікторія Дворецька.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Біля Офіса президента сталася надзвичайна подія

"Я дві хвилини говорила з Володимиром. Він не може пояснити своїх дій. Він у ступорі. Я знаю його з 2014 року. Ми пройшли разом не один бій. Він був одним із найкращих командирів. Сапер, цим усе сказано: людина з чітким розрахунком і холодним розумом. Тримав усіх і все під контролем. Це людина, яка не ходить завжди із гранатою чи запалюється як сірник. Це офіцер – поміркований і мудрий. Після звільнення він нікого не кинув зі своїх – комусь із пам'ятником допоміг, дітям загиблого. Це людина, яка опікується чужими проблемами, і ніколи не скаржиться на свої. І якщо дійшов до такого вчинку – щось його довело. Може, якісь кола бюрократії. Хто знає, скільки разів він ходив туди з якимись питанням. Ми боялися штурму. Розуміли, що Володимир звідти міг не вийти живим", - розповіла Вікторія.

Додала, що завтра Володимиру оголосять про підозру. Опрацьовують питання про обрання запобіжного заходу. Побратими збирають характеристики й поручителів.

4 серпня приблизно о 10:00 до будівлі КМУ зайшов невідомий чоловік, який витягнув із кишені гранату. Погрожував підірвати будівлю. На місце з'їхалися спецпризначенці й вибухотехніки. Поліція вела переговори з чоловіком. Людей із будівлі не евакуювали. Переговори тривали 10 хв. Його затримали без застосовування сили. Граната виявилася бойовою. З'ясувалося, що захоплювач Кабміну - ветеран війни Володимир Прохнич.

Зараз ви читаєте новину «"Щось його довело" - товаришка по службі про "підривника" Кабміну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути