Ексклюзиви
пʼятниця, 04 серпня 2023 13:08

Спецтема: Війна Росії проти України

Соратник Киви наводив російські "Гради" на бойові позиції ЗСУ
3

СБУ затримала на Полтавщині соратника Киви, який наводив російські «Гради» на бойові позиції ЗСУ
Фото: ssu.gov.ua
СБУ затримала на Полтавщині соратника Киви, який наводив російські «Гради» на бойові позиції ЗСУ
СБУ затримала на Полтавщині соратника Киви, який наводив російські «Гради» на бойові позиції ЗСУ

Служба безпеки України затримала на Полтавщині соратника ексдепутата-зрадника Іллі Киви, який наводив російські "Гради" на бойові позиції ЗСУ під Донецьком.

Депутат однієї із селищних рад Полтавської області коригував російські обстріли по передових позиціях Сил оборони на східному фронті, повідомила 4 серпня пресслужба СБУ.

"Посадовець входив до близького оточення екснардепа від забороненої партії ОПЗЖ Іллі Киви і до 24 лютого 2022 року неодноразово звертався до нього щодо вирішення бізнесових справ. Для отримання розвідданих про дислокацію українських військ, депутат сільради в темну використовував своїх знайомих, які виконували бойові завдання на Донецькому напрямку", – ідеться у повідомленні.

Під час дистанційного спілкування з військовими він вивідував у них детальну інформацію про місця їхнього базування та можливого переміщення на лінії фронту. Потім отримані відомості позначав на електронних картах і публікував їх на власній сторінці у Facebook, яку активно "моніторили" представники російських спецслужб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Юрисконсульт "партії Шарія" працював на воєнну розвідку РФ

Таку інформацію агресор у подальшому використовував для коригування обстрілів позицій українських захисників, зокрема зі ствольної та реактивної артилерії. Крім того, фігурант викладав у соцмережі власні коментарі, де намагався дискредитувати командний склад підрозділів ЗСУ.

Провокаційні дописи посадовця неодноразово "підхоплювали" російські телеканали для підготовки фейкових сюжетів про війну в Україні.

Наразі коригувальнику повідомили про підозру.

Суд обрав йому запобіжний захід – тримання під вартою без права внесення застави. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Депутату загрожує до 8 років позбавлення волі.

Перевіряється інформація про можливу співпрацю фігуранта з нардепом-втікачем Кивою після початку повномасштабного вторгнення РФ.

У Києві знешкодили злочинне угруповання, яким із Росії керував колишній народний депутат-зрадник Ілля Кива. Сам він перебуває у міжнародному розшуку за вчинення особливо тяжких злочинів, серед яких – державна зрада і посягання на територіальну цілісність України. Учасники банди входили до підконтрольного екснардепу громадського об'єднання "Патріоти за життя"

Зараз ви читаєте новину «Соратник Киви наводив російські "Гради" на бойові позиції ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути