субота, 21 квітня 2018 18:10

Повідомили, скільки в'язнів померли в СІЗО торік

Повідомили, скільки в'язнів померли в СІЗО торік
За 2017 рік в українських СІЗО померли понад 500 осіб. Фото - fakty.ictv.ua

За 2017 рік в українських СІЗО померли понад 500 осіб.

Цього року кількість померлих дещо скоротилась. Станом на 20 квітня в установах пенітенціарної системи померла 151 особа, а за аналогічний період 2017 року - 181 особа. Так, кількість смертей порівняно з 2017 роком за той само період зменшилась на 30 осіб. Про це заявив заступник міністра юстиції Денис Чернишов, передає Укрінформ.

"Це непоганий показник, але це не значить, що ми повинні зупинятися чи заспокоюватися на такій статистиці", - сказав заступник міністра.

У Мін'юсті кажуть, що запроваджують обов'язкову перевірку доброчесності керівників установ виконання покарань та слідчих ізоляторів. Такі перевірки нові для України, але відтепер проводитимуться щорічно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мав множинні забої обличчя, рук і ніг: помер в'язень Лук'янівського СІЗО

"Запроваджений механізм дозволить у правовому полі розривати відносини з тими керівниками, для яких честь, гідність, чесність та справедливість є невластивою або загубленою філософією. Перевірку наданих документів проводитиме Комісія доброчесності. До її роботи залучатимуться з правом дорадчого голосу представники прокуратури та громадськості. Формою роботи Комісії будуть засідання", - зазначають у міністерстві.

У Лук'янівському СІЗО відремонтували 3 камери. Чиновники кажуть, що тепер вони відповідають європейським стандартам. Стіни камер покрили штукатуркою, постелили нові підлоги, встановили нову сантехніку. У камерах встановили телевізори та розетки. У камері, розрахованій на 6 осіб встановили кондиціонер.

Зараз ви читаєте новину «Повідомили, скільки в'язнів померли в СІЗО торік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути