субота, 17 грудня 2022 12:33

Спецтема: Війна Росії проти України

Шольц заявив про перспективу переговорів з Путіним

Шольц заявив про перспективу переговорів з Путіним
Канцлер Німеччини Олаф Шольц вважає, що для припинення війни РФ проти України потрібні переговори з Путіним. Фото: eadaily.com

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив про перспективу подальших переговорів із президентом Росії Володимиром Путіним щодо припинення загарбницької війни проти України.

За словами Шольца, мета полягає в тому, щоб "Росія припинила свою агресивну війну, а Україна захистила свою цілісність". Про це повідомляє видання Kölner Stadt-Anzeiger.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Екстремісти у Німеччині планували штурмувати Бундестаг та вбити Шольца – ЗМІ

"Для цього необхідно буде говорити. Залишається побачити, чи буде це зроблено телефоном, по відеозв'язку чи за довгим столом", ‒ сказав Шольц.

За його словами, Росія повинна визнати, що так далі тривати не може.

"Путін повинен припинити війну, вивести війська і таким чином створити можливість для взаєморозуміння. Звернення може бути лише таким: Путін, закінчи цю війну", ‒ заявив Шольц.

Німеччина передала Україні додаткові ракети до зенітно-ракетного комплексу IRIS-T та інше озброєння. Передали дві БРЕМ Bergepanzer 2, 30 тис. снарядів до 40-мм гранатометів, 5 тис. артилерійських боєприпасів 155-мм, чотири машини швидкої допомоги та 18 вантажівок 8Х8 зі спеціальною системою завантаження, повідомляє "Мілітарний".

Канцлер Німеччини Олаф Шольц вважає, що економічні зв'язки з Росією можуть поновитися у майбутньому. Кремль для цього повинен припинити агресивну війну проти України, сказав він на святкуванні 70-річчя Комітету східноєвропейських економічних відносин у Берліні.

Зараз ви читаєте новину «Шольц заявив про перспективу переговорів з Путіним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути