субота, 26 серпня 2023 07:18

Спецтема: Війна Росії проти України

Що відбувається на основних напрямках фронту ‒ свіжі дані Генштабу

Що відбувається на основних напрямках фронту ‒ свіжі дані Генштабу
Українські війська продовжують наступати на Мелітопольському напрямку. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку.

Українські війська закріплюються на досягнутих рубежах та здійснюють заходи контрбатарейної боротьби. Про це вранці 26 серпня повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

Загалом на фронті минулої доби відбулось понад 40 бойових зіткнень.

Без суттєвих змін поки залишається оперативна ситуація на Волинському та Поліському напрямках.

Сіверський та Слобожанський напрямки

Противник завдав авіаційного удару в районі Удів Харківської області. Здійснив мінометні та артилерійські обстріли понад 25 населених пунктів Чернігівської, Сумської та Харківської областей.

Куп'янський напрямок

Росіяни завдали авіаційних ударів в районах Кислівки та Піщаного Харківської області. З артилерії та мінометів ворог обстріляв населені пункти Гряниківка, Синьківка, Куп'янськ, Орлянське Харківської області.

Лиманський напрямок

Загарбники вели безуспішні наступальні дії в районах Новоєгорівки та Білогорівки Луганської області. Завдали авіаційних ударів в районах Шийківки, Чернещини, Червоного Става Харківської області. А також біля Твердохлібового, Макіївки, Ямполя на Луганщині та Спірного й Веселого Донецької області. З артилерії ворог обстріляв понад 30 населених пунктів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Армія РФ била ракетами та авіацією по цивільних. Є загиблі та поранені

Бахмутський напрямок

Противник вів безуспішні наступальні дії в районах Оріхово-Василівки, Іванівського та Кліщіївки Донецької області. Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали понад 25 населених пунктів.

Авдіївський напрямок

Противник вів безуспішні наступальні дії в районі Первомайського Донецької області. Артилерійських обстрілів зазнали населені пункти Новокалинове, Степове, Авдіївка, Сєверне, Первомайське та Невельське Донецької області.

Мар'їнський напрямок

Українські війська продовжують стримувати наступ російських військ в районі Мар'їнки Донецької області. Противник завдав авіаційного удару біля Красногорівки. Під ударами ворожої артилерії були населені пункти Красногірвка, Мар'їнка, Курахове, Новомихайлівка, Костянтинівка та Гостре Донецької області.

Шахтарський напрямок

Українські захисники успішно відбили атаки російських військ в районі Вугледара Донецької області. Противник завдав авіаційних ударів біля Вугледара, Времівки, Благодатного, Старомайорського, Урожайного Донецької області. Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали понад 10 населених пунктів.

Запорізький напрямок

Противник завдав авіаційних ударів в районах Малої Токмачки, Роботиного та Новоданилівки Запорізької області. Від артилерійських обстрілів ворога постраждали понад 20 населених пунктів Запорізької області.

Херсонський напрямок

Від артилерійських обстрілів росіян постраждали Хрещенівка, Ольгівка, Микілське, Херсон, Дніпровське та Кізомис Херсонської області.

Українські сили 25 серпня продовжили наступальні операції біля Роботиного на заході Запорізької області. Там ЗСУ просунулися вперед, а російські "воєнкори" висловили занепокоєння відсутністю підкріплень і ротації військ РФ у цьому районі, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

За даними українського Генштабу, ЗСУ досягли успіхів на напрямках Новоданилівка-Новопокровка та Мала Токмачка-Очеретувате.

Зараз ви читаєте новину «Що відбувається на основних напрямках фронту ‒ свіжі дані Генштабу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути