субота, 05 червня 2021 07:22

Що не так із вироком Тарасову: адвокат дав роз'яснення

Що не так із вироком Тарасову: адвокат дав роз'яснення
Микола Тарасов із Іванівки на Одещині отримав 15 років за викрадення, замах на зґвалтування та вбивство односелиці 11-річної Дарини Лук'яненко. Апеляційний суд залишив вирок першої інстанції без змін. Фото: sudreporter.org

Одеський апеляційний суд залишив чинним вирок для 24-річного Миколи Тарасова з Іванівки, якого засудили до 15 років в'язниці за вбивство односелиці 11-річної Дарини Лук'яненко. Прокуратура вимагала для чоловіка довічного ув'язнення, а батьки дівчинки додати до вироку ще одну статтю – наруга над тілом. Обидві апеляції суд відхилив.

Позиція суду в тому, що наруги над тілом не було, не є хибною, вважає адвокат Сергій Старенький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Апеляція відмовила в довічному Миколі Тарасову. Що кажуть у прокуратурі

"Треба розрізняти, що було об'єктом злочину. Приховування іншого злочину, чи ж дійсно спотворення тіла після смерті. Інша справа, що можлива була кваліфікація "убивство з особливою жорстокістю". З матеріалів слідства відомо, що він її душив, потім різав, робив це довго й цинічно. Якщо б довели в суді – можна розраховувати на довічне. Це злочин щодо малолітньої. І звісно, заслуговує на найсуворіше покарання. Але практика показує інше. При винесенні вироку суд урахував молодий вік підсудного, характеристику, те, що має першу судимість. Тому дає можливість виправитися, як правило", - розповів Gazeta.ua Старенький.

Додав, що відбуватиме покарання Тарасов у колонії з посиленим режим для вперше засуджених. Відбувши дві третини, може просити про дострокове звільнення. Майже два роки перебування в СІЗО йому буде враховане в термін ув'язнення.

Микола Тарасов викрав Дарину Лук'яненко в Іванівці на Одещині 13 червня 2019-го. Хотів зґвалтувати. Після невдалої спроби, боявся бути покараним. Тож наказав дівчинці простягнути руки та примотав їх до тіла. Далі закрив поліетиленовим пакетом рот та ніс, блокуючи можливість дихати, та почав душити. Але дівчина не втрачала свідомість. Тоді чоловік переніс її до підвалу та чотири рази вдарив гострим предметом в шию, зачепивши сонну артерію. Від отриманих травм Дарина померла на місці. Щоб приховати тіло, Тарасов скинув його до вигрібної ями вуличної вбиральні та закидав каміннями: аби воно погрузилося на дно. Речі дитини та мобільний телефон чоловік спалив у металевій бочці на території двору. Після цього відмив кров з підлоги, помився, переодягнувся, приготував обід та пішов грати у комп'ютерні ігри. За його ж показами, вбивство дівчини тривало не більш як 30 хвилин.

Зараз ви читаєте новину «Що не так із вироком Тарасову: адвокат дав роз'яснення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути