понеділок, 20 березня 2017 16:32

ЗМІ повідомили нові подробиці стрілянини Бенедисюка в активістів: стріляв по ногах з нагородного "Форту"

ЗМІ повідомили нові подробиці стрілянини Бенедисюка в активістів: стріляв по ногах з нагородного "Форту"
Нові деталі стрілянини, яка відбулась 18 березня в Києві.

Голова Вищої ради правосуддя Ігор Бенедисюк стріляв в ногу активісту організації "Традиція і порядок", який брав участь у пікеті маєтку чиновника в приватному секторі району Осокорки у столиці в ніч на суботу, 18 березня. Про це, як повідомляє "Апостроф", розповів речник організації Юрій Бондаренко.

Як зазначено в повідомленні, на наступний день після інциденту Бондаренко на місці подій, розповів журналістам свою версію того, що відбувалося. За його словами, вдень у п'ятницю, 17 березня, активісти віднесли документи про корупційну діяльність Ігоря Бенедисюка в Національне антикорупційне бюро та Національне агентство із запобігання корупції з вимогою перевірити декларації чиновника і походження незадекларованих коштів.

Того ж вечора, близько 19:00, активісти вирушили пікетувати будинок, в якому проживає Бенедисюк. За словами Бондаренка, під час пікету до будинку під'їхав автомобіль, водій якого намагався переїхати ногу одному з активістів. Після інциденту активісти викликали поліцію для фіксування факту спроби наїзду.

Водієм, як зазначено в повідомленні, виявився сам Бенедисюк. Після словесної перепалки він нібито увійшов у будинок і звідти повернувся з пістолетом. На думку активістів, це був нагородний пістолет "Форт", оскільки на ньому були помітні декоративні орнаменти. Потрібно зазначити, що указом президента Порошенка №703 від 15 грудня 2015 року Бенедисюку справді вручили відзнаку "Іменна нагородна зброя" з формулюванням "За значний особистий внесок у розбудову правової держави, розвиток вітчизняної судової системи, багаторічну сумлінну працю та високий професіоналізм".

Бондаренко стверджує, що після того, як дружина Бенедисюка завдала тілесні ушкодження фотографу організації, а сам Бенедисюк розбив планшет активіста Маркіяна Яциняка, голова ВСП не вистрілив у повітря, як він стверджує у своєму коментарі, а в бік ноги активіста. Відповідні свідчення учасники акції дали і в райвідділі поліції. Частина активістів, за словами Ю. Бондаренко, скористалися своїм правом не давати свідчення.

Сьогодні, як зазначає Бондаренко, активістам інкримінують хуліганство і напад на державного діяча, тоді як вони написали заяву про визнання їх потерпілими від замаху і нанесення шкоди майну.

Зараз ви читаєте новину «ЗМІ повідомили нові подробиці стрілянини Бенедисюка в активістів: стріляв по ногах з нагородного "Форту"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути