пʼятниця, 23 грудня 2011 13:27

Смертники підірвали у Дамаску штаб-квартиру держуправління безпеки

Смертники підірвали у Дамаску штаб-квартиру держуправління безпеки

Жертвами подвійного теракту в столиці Сирії Дамаску 23 грудня стали не менше 30 людей, понад 50 отримали поранення, пише ліванська The Daily Star з посиланням на дані сирійських ЗМІ. Державне телебачення повідомило, що серед загиблих є як цивільні особи, так і військовослужбовці.

За попередньою версією слідства, атаку зробили два терористи-смертники, які майже одночасно в'їхали на навантажених вибухівкою автомобілях в штаб-квартиру Головного управління державної безпеки і ще в одну будівлю, що належать цій же спецслужбі.

Сирійська влада відразу ж заявила, що напад - справа рук бойовиків "Аль-Каїди", які влаштувалися в цій країні. Однак відповідальність за теракт поки ніхто на себе не взяв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Засуджений за теракт у мінському метро не став просити Лукашенка про помилування

Вибухи сталися під час традиційної п'ятничної молитви, коли багато жителів Дамаска розходяться по мечетям, тому на вулицях було не надто багато людей.

Варто зазначити, що в день терактів, 23 грудня, в Сирію прибула місія міжнародних спостерігачів від Ліги арабських держав. Вони повинні на місці розібратися, що відбувається в цій країні і представити своїм урядам висновки вже через місяць.

Протягом усього сирійського повстання, яке триває вже дев'ять місяців, столиця країни залишалася відносно спокійною, основні зіткнення і демонстрації відбувалися в Хомсі, Хамі, Дераа і інших містах.

Зараз ви читаєте новину «Смертники підірвали у Дамаску штаб-квартиру держуправління безпеки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути