четвер, 23 грудня 2021 18:10

Смертельна пожежа в елітному готелі: орендарці обрали запобіжний захід

Смертельна пожежа в елітному готелі: орендарці обрали запобіжний захід
Орендарку згорілого готельно-ресторанного комплексу "Батерфляй" під Вінницею Жанну Орачевську відправили під цілодобовий домашній арешт. Фото: facebook.com/vinn.police

Орендарці готельно-ресторанного комплексу "Батерфляй" під Вінницею, де під час пожежі загинула 21-річна працівниця та двоє травмувалися, обрали запобіжний захід.

46-річну Жанну Орачевську відправили під цілодобовий домашній арешт до 23 лютого. Таке рішення сьогодні, 23 грудня, ухвалив Вінницький міський суд.

Жінку звинувачують у порушенні встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, за що можуть ув'язнити на вісім років. Адвокат підозрюваної клопотав про нічний арешт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рятуючись, стрибали з вікон: нові подробиці пожежі в готельному комплексі

У суді підозрювана розповіла, що матеріально допомагає двом травмованим під час пожежі працівникам.

"Я тримаю на контролі інформацію про те, в якому стані перебувають постраждалі. Чоловік забезпечує їх ліками. І намагається часто контактувати з їхніми родинами, надати максимально матеріальну допомогу на збереження їхніх життів", - сказала Орачевська.

Додала, що працівники були працевлаштовані офіційно. Загибла проживала в готелі, виконувала неважкі господарські роботи. Контактів із її рідними встановити не вдається. То ж витрати на її поховання візьме родина Орачевської.

А постраждалі - стажери: 19-річна опановувала роботу офіціантки, а чоловік - сантехніка. В готелі їх не мало бути, за словами Орачевської.

Також у закладі скасували всі заплановані корпоративи. Найближчим часом усім, хто бронював місця для відпочинку, повернуть гроші.

Комплекс відпочинку "Батерфляй" розташований у селі Селище Вінницького району. Спалахнуло тут 22 грудня о 2:55 на шостому поверсі, де був персонал. Вогонь швидко поширився на площу 900 м кв. О 5:09 пожежу вдалося локалізувати, о 5:26 - ліквідувати.

Імовірною причиною пожежі стало закорочення електропроводки. Щоб урятуватися від вогню, троє працівників вистрибнули з вікон. 21-річна жінка загинула. Вона переселенка з Криму. Ще двоє працівників постраждали. Вони у важкому стані в лікарні. Лікарі від прогнозів утримуються.

Зараз ви читаєте новину «Смертельна пожежа в елітному готелі: орендарці обрали запобіжний захід». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути