Ексклюзиви
понеділок, 28 вересня 2020 12:39

Смертельний рейс Ан-26: для ідентифікації тіл прибули 17 родин загиблих

Смертельний рейс Ан-26: для ідентифікації тіл прибули 17 родин загиблих
На Харківщині розбився літак АН-26. На борту перебували 27 офіцерів і курсантів університету Повітряних Сил імені І.Кожедуба. Вижив тільки один. Фото: facebook.com/Oleksandr Makhov

У родичів загиблих у катастрофі Ан-26 під Чугуєвом на Харківщині сьогодні, 28 вересня, почнуть брати зразки ДНК, щоб ідентифікувати обгорілі тіла 7 офіцерів та 19 курсантів.

До Харкова вже прибули 17 родин загиблих. Частину з них розмістили в готелі Міністерства оборони, інші розселились у родичів. Про це повідомив віцепремʼєр-міністр Олег Уруський, який очолив урядову комісію з розслідування.

Зразки ДНК родичі загиблих мають здавати у центральному морзі. Буде відібрано 25 зразків. Тобто ідентифікувати потрібно фактично всіх загиблих, окрім одного, курсанта Віталія Вільхового, який помер у лікарні. Дружина штурмана 28-річного Олексія Остапенка каже, що зразок ДНК у їхньої родини відібрали ще у суботу, 26 вересня, повідомляє ТСН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не рядова людина: що кажуть про відповідальних за чугуївську трагедію

Як відбуватиметься забір ДНК і чи всі здаватимуть аналіз, поки що невідомо. Адже ще 4 родини не приїхали до Харкова. Експертиза триватиме близько 3 тижнів. Де саме її будуть проводити, наразі не повідомляють. Не виключено, що зразки доведеться переправляти в інше місто.

Сьогодні також обговорюватимуть, як пришвидшити процес виплати грошової компенсаціі. Кожній родині загиблих обіцяють понад 1,5 млн грн.

25 вересня о 20:50 поблизу міста Чугуїв, на відстані близько 2 км до військового аеропорту, сталося падіння літака Ан-26 ЗС України військової частини А 4104 з подальшим загоранням. У літаку перебували військові льотчики та курсанти Харківського університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба. Всього на борту було 27 осіб. Вижив тільки один курсант.

Зараз ви читаєте новину «Смертельний рейс Ан-26: для ідентифікації тіл прибули 17 родин загиблих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути