Ексклюзиви
пʼятниця, 16 квітня 2021 15:29

Смертельна аварія на майдані Незалежності: яких висновків дійшло слідство

Смертельна аварія на майдані Незалежності: яких висновків дійшло слідство
Некерований тритонний позашляховик котиться майданом Незалежності. Від удару машини загинули дві жінки, четверо людей травмувалися. У водія 66-річного Юрія Назаренка за кермом стався інсульт. Фото: t.me/kyiv_pro_office

У справі про смертельну аварію на майдані Незалежності в Києві завершилося слідство.

За його результатами, підозрюваний 66-річний Юрій Назаренко, достовірно знаючи про свій хворобливий стан та усвідомлюючи, що він у будь-який момент може погіршитись, свідомо сів за кермо свого автомобіля Land Rover Discovery. Обвинувальний акт у справі скерували до Шевченківського районного суду, повідомили в пресслужбі прокуратури Києва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ховали у весільній сукні: розповіли про 30-річну загиблу в ДТП на майдані Незалежності

"Згідно з висновками експертів, порушення з боку водія Правил дорожнього руху та наказів МОЗ України, зокрема "Про затвердження переліку захворювань і вад, при яких особа не може бути допущена до керування відповідними транспортними засобами", перебувають у прямому причинному зв'язку з виникненням цієї дорожньо-транспортної події та її наслідками", - кажуть у прокуратурі.

Найближчим часом справа буде призначена до розгляду по суті. Водієві загрожує до 10 років в'язниці.

Аварія на столичному майдані Незалежності сталася близько 16:00 30 жовтня торік. Там позашляховик Land Rover наїхав на обмежувальні півсфери на перехресті алеї Героїв Небесної сотні та вул. Хрещатик, де розвернув легковик на своєму шляху. Некерований виїхав на пішохідну зону майдану Незалежності та спустився сходами до зупинки. Там були люди. Став на дорозі, протаранивши п'ять авто. Загинули дві жінки — 30-річна Алла Сорока з Вінниці та 79-річна киянка. Ще четверо людей скалічилися. За кермом позашляховика був 66-річний Юрій Назаренко, колишній посадовець Комісії з цінних паперів і фондового ринку. Водій пояснив, що знепритомнів. На початку жовтня мав гострий ішемічний інсульт. 19 жовтня йому провели стентування сонної артерії. Операція пройшла успішно, тож за тиждень його виписали. Мав що три дні їздити на перев'язки. У день аварії Назаренко саме повертався з Інституту серця. Після ДТП його затримали й під охороною доправили до лікарні. З'ясувалося, за кермом у чоловіка стався повторний інсульт.

Зараз ви читаєте новину «Смертельна аварія на майдані Незалежності: яких висновків дійшло слідство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути