неділя, 30 травня 2021 10:54

Смерть була миттєвою: розповіли подробиці загибелі українки в турецьких горах

Смерть була миттєвою: розповіли подробиці загибелі українки в турецьких горах
Останнє фото одеситки Яни Кривошеї, яке вона зробила на вершині гори Геїк Сіврісі в Туреччині. Під час спуску жінка збилася з маршруту і впала в ущелину з понад стометрової висоти. Загинула миттєво. Фото: facebook.com/slava.krivosheya

Турецькі експерти встановлюють причину смерті альпіністки із Одеси 42-річної Яни Кривошеї.

Закінчиться експертиза орієнтовно 31 травня -1 червня. А вже в середу, 2 червня, планується, що тіло Яни привезуть в Одесу. Про це Gazeta.ua розповів брат загиблої В'ячеслав Кривошея.

"Була надія знайти Яну живою, але на жаль. Думаю, турки закінчать експертизу в понеділок-вівторок. А в середу Яна буде в Одесі", - розповів чоловік.

Також повідомив подробиці пошуку тіла Яни та як все могло статися. Каже, що тіло було в ущелині, яку не було видно рятувальникам. І дрони не могли туди пролетіти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загадкове зникнення одеситки в Туреччині: які версії поліції

Поліція поки не видала офіційну версію. Але рідні мають припущення, як усе сталося.

"2 травня Яна в 11:15 була на вершині, там вона робить фото і приблизно в 12-й починає спуск, - розповів В'ячеслав Кривошея. - На спуску вона спочатку йде по маршруту, але потім збивається і бере правіше, ніж треба. І виходить на помилкове ребро. Через якийсь час вона звірилася з картами і зрозуміла, що йде не по маршруту. Вирішує не повертатися на вершину, щоб вийти на правильне ребро, як і потрібно було зробити. А бере курс на північ. У цьому моменті вона не оцінила небезпеку спуску. І, швидше за все, або покотилася на сипучку до обриву, або - підійшла, щоб подивитися дуже близько і впала. І полетівши в прірву на 100 метрів, опинилася в ущелині, яку не видно ні зверху на маршруті, ні дрону, який не може підлетіти досить близько , бо втрачає управління через ребро, яке закриває ущелину".

Трагедія сталася близько 14:40.

"Саме з цього моменту телефон Яни почав брати дуже дивні стільники, в тому числі і Манавгата. Тому що стільники Анталії були закриті стіною - вона опинилася між двома прямовисними стінами на горі. А "просвіт" в ущелині виходив як раз на схід, на Манавгат. Швидше за все смерть була миттєвою. Тому що стіна, з якої вона зірвалася, приблизно 100-150 м. Рятувальники прочісували це ребро зверху, але видимість вниз була дуже обмеженою. Вертольоти облітали це місце. І теж нічого не побачили, а ось військовий літак з оптикою відразу засік її", - розповів В'ячеслав.

Коли прощатимуться з Яною – поки не відомо. Орієнтовно - 4-5 червня. Точну дату рідні повідомлять згодом.

Яна Кривошея полетіла в Туреччину 1 травня, одна вирушила на вершину гори Геїк Сіврісі. Звідти надіслала матері фото. А від 2 травня перестала виходити на зв'язок. На 10 число у жінки був квиток на зворотній рейс. Але в літак вона не сіла й додому не повернулася. Тоді рідні жінки повідомили українського консула в Туреччині. У країні розпочалася пошукова операція. До пошуків залучили спеціальний пошуковий загін жандармерії, собак-рятівників, волонтерів та дрони.

Зараз ви читаєте новину «Смерть була миттєвою: розповіли подробиці загибелі українки в турецьких горах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути