Ексклюзиви
четвер, 07 липня 2022 16:54

Спецтема: Війна Росії проти України

"Слузі" Ковальову "світить" довічне – генпрокурорка
3

Зрадники будуть нести відповідальність за скоєне, заявила генеральна прокурорка Ірина Венедіктова.
Олексій Ковальов обирався від партії "Слуга народу" по округу в Херсонській області.
Володимир Сальдо був нардепом від Партії регіонів і голосував за "диктаторські закони".

Народного депутата Олексія Ковальова чекає довічне ув'язнення.

Про це сказала генеральна прокурорка Ірина Венедіктова під час телемарафону.

"Уже повідомлено про підозру, йому "світить" довічне за державну зраду та сприяння країні-агресору. Ми всі бачили його публічні заклики", – сказала Венедіктова.

"Українські правоохоронці не просто так повідомляють про підозру щодо якихось там закликів. Цього, на жаль, для повідомлення про підозру недостатньо, тому ми проводимо й усі інші необхідні слідчі дії", – додала.

У Facebook Венедіктова повідомила, що на початку окупації Ковальов поїхав на Херсонщину нібито працювати з виборцями і захищати від мародерів свій бізнес, яким не може займатися під час парламентської діяльності.

А насправді організував вивезення солі й зерна окупантам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд заборонив партію колишнього "регіонала"

Щодо розслідування справи за обвинуваченням у колабораційній діяльності псевдоголови Херсонської області, колишнього "регіонала" Володимира Сальдо, Венедіктова сказала, що слідство ще не завершено.

"Ми рухаємося у направленні справи до суду. Я дуже хотіла б, щоб ця справа в суді розглядалася не заочно і, можливо, ми матимемо таку можливість при звільненні Херсонської області – отримати підозрюваних фізично і бачити їх на лаві підсудних", – заявила генпрокурорка.

Гауляйтери загарбників і так звані "чиновники" одержують від українських прокурорів та правоохоронців повідомлення про підозру, розповіла Венедіктова.

"Зокрема, так званий голова "Херсонської міської адміністрації", "голова Чулаківської ВЦА", "керівник" міста Каховка, "начальниця "департаменту освіти і науки військово-цивільної адміністрації Херсонської області", "керівник управління установ виконання покарань Херсонської області", "начальник Рибінспекції Генічеського району", "заступник начальника відділу поліції Нової Каховки", – пише генпрокурорка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Їздили в Москву до Володіна: як "перевзулися" соратники Медведчука

З моменту воєнної агресії правоохоронці зафіксували факти викрадення або зникнення 457 осіб на Херсонщині.

Наразі слідству відомо про звільнення 306 громадян.

"Окупанти продовжують незаконно утримувати 151 особу, серед яких депутати місцевих рад, директор Новокаховського ліцею №10, колишній Херсонський міський голова, вісім правоохоронців та інші громадяни", – повідомила.

"Звірства і беззаконня – паттерн поведінки РФ на окупованих територіях. Українці, які допомагають ворогам у знищенні співгромадян і держави – відповідатимуть за скоєне", – заявила генпрокурорка.

6 липня Олексію Ковальову оголосили підозру в державній зраді й пособництві країні-агресорці. Цього тижня російські окупанти зробили його так званим "віцепрем'єром з питань сільського господарства".

У квітні окупанти у тимчасово захопленому Херсоні поставили "головою" Володимира Сальдо.

Зараз ви читаєте новину «"Слузі" Ковальову "світить" довічне – генпрокурорка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути