четвер, 29 березня 2012 11:52

Слова "регіоналки" Бахтєєвої обурили хворих гемодіалізного центру

Слова "регіоналки" Бахтєєвої обурили хворих гемодіалізного центру
Бахтєєва закликала інвестора піти на поступки. Фото: donbass.ua

Черкаси відвідала депутат Верховної Ради, голова комісії з питань охорони здоров'я Тетяна Бахтєєва. Вона взяла участь у перемовинах між обласною адміністрацією та керівництвом німецького гемодіалізного центру "Фрезеніус".

"Бахтєєва закликала інвестора піти на поступки, – каже хвора Галина Опалінська. – Мовляв, "Фрезеніус" повинен увійти в положення держави".

Таке вирішення проблеми обурює хворих.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Черкаських лікарів виганяють мітингувати проти "незручного" центру

"В яке положення повинен увійти інвестор? – обурюється Галина. – Ми не дозволимо й далі грабувати "Фрезеніус". Він півтора роки лікує хворих за свій рахунок. Це дало змогу обласній владі зекономити кошти й відкрити конкурентні відділення в обласній та районних лікарнях. Якість там нікудишня й немає ніякого контролю за використаними коштами. Німці ж можуть відзвітувати за кожну потрачену копійку. "Фрезеніус" теж планував відкрити філії в районних центрах. Однак відсутність фінансування порушила ці плани. Наша влада хоче вигнати німців, щоб безперешкодно відмивати гроші".

Хворі заявляють, що ніколи не погодяться на закриття свого гемодіалізного центру. У разі невирішення проблеми погрожують поставити розкладачки під вікнами обласної адміністрації й помирати там.

Уже два тижні тривають протести хворих на хронічну ниркову недостатність. Вони перекривали дороги, щоб добитися зустрічі з головою ОДА Сергієм Тулубом. Відразу після протестів хворих прийняв голова облради Валерій Черняк. Влада і хворі утворили погоджувальну комісію.

Зараз ви читаєте новину «Слова "регіоналки" Бахтєєвої обурили хворих гемодіалізного центру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути