четвер, 29 серпня 2013 09:43

Скоро Лозинського можуть випустити на свободу

Скоро Лозинського можуть випустити на свободу
Фото: www.segodnya.ua

Колишньому нардепу від БЮТ Віктору Лозинському, засудженому за умисне убивство у 2009 році, пом'якшили умови утримання в Бориспільській виправній колонії №119.

Як повідомило газеті "Сегодня" інформоване джерело в Державній пенітенціарній службі, його перевели на ділянку соціальної реабілітації.

"Ділянка соцреабілітації – це проміжний майданчик перед виходом на свободу. Це означає, що скоро його можуть випустити", - заявив офіцер.

"Там не такий суворий контроль із боку адміністрації, і режим передбачає, що людину ніби усебічно готують до нормального життя, щоб вона краще адаптувався до нього після зони", - додав він.

Адвокат Віктор Грицюк не підтвердив, але й не спростував інформацію про те, що тепер його підзахисний перебуває на ділянці соцреабілітації.

Видання припускає, що Лозинського можуть готуватися випустити на волю, хоча в 2011 році Дніпровський райсуд Києва засудив його до 15 років в'язниці, а пізніше Вищий спецсуд скоротив термін до 10 років, 3 з яких екс-депутат уже відсидів.

"У цьому не було б нічого особливого, якщо б він на зоні зарекомендував себе позитивно", - розповів колишній працівник тюремного відомства, який вийшов на пенсію.

"Засудженого можуть перевести на ділянку соцреабілітації після відбування однієї третини терміну, і формально Лоза в цю категорію потрапляє. Але раніше він відмовлявся працювати. Тож чим він заслужив таку честь, незрозуміло", - додав він.

Співрозмовник зазначив, що адміністрація часто закриває очі на різного роду порушення, що допускаються тими, хто переведений на ділянку соцреабілітації:

"Там немає й колючого дроту, а якщо хтось увечері піде до когось на ніч у гості із сусіднього селища, це не вважається втечею і, відповідно, не карається (звісно, якщо людина вранці повернеться)".

За інформацією з колонії, Лозинський переглянув ставлення до суспільно корисної праці й зараз старанно працює, як і інші засуджені, яким пом'якшили режим утримання, щоб у швидкому майбутньому вийти по УДЗ (тобто раніше, ніж належить, так зване умовно-дострокове звільнення).

Чим саме зайнятий екс-депутат, у колонії не говорять (ув'язнені виготовляють там меблі, ковані вироби, є свій цех деревообробки).

Як відомо, у 2009 році Лозинський убив мешканця Кіровоградщини Валерія Олійника на полюванні, завдавши йому безліч важких травм нібито за те, що той зайшов в угіддя екс-нардепа.

 

Зараз ви читаєте новину «Скоро Лозинського можуть випустити на свободу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

42

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути