Ексклюзиви
пʼятниця, 16 грудня 2022 20:08

Спецтема: Війна Росії проти України

Скільки генераторів потрібно Україні, щоб пережити зиму ‒ Шмигаль назвав цифру

Скільки генераторів потрібно Україні, щоб пережити зиму ‒ Шмигаль назвав цифру
Прем'єр-міністр Денис Шмигаль розповів, скільки генераторів потрібно Україні на зиму. Фото: t.me/Denys_Smyhal

Українські підприємці вже імпортували близько 500 тис. малопотужних генераторів.

Однак, для проходження зимового періоду Україні потрібно ще близько 17 тис. великих і промислових генераторних установок. Про це під час засідання уряду 16 грудня заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

"Малі й середні українські підприємці вже імпортували 500 тисяч малопотужних генераторів. Але для проходження зими нам потрібно ще близько 17 тисяч великих і промислових генераторних установок. Сподіваємося, частину цих потреб закрити за допомогою наших партнерів", ‒ сказав Шмигаль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Байдена пообіцяли "додаткові можливості" для української ППО

Він також нагадав, що під час конференції "Солідарні з українським народом" у Франції президент Володимир Зеленський назвав шість конкретних речей, які допоможуть Україні вистояти взимку. Це ‒ обладнання, аварійна підтримка з боку європейської енергосистеми, спеціальні місії ЄС на об'єкти критичної інфраструктури, підтримання для закупівлі газу, закупівля LED-ламп. А також механізм, який дозволить оперативно та своєчасно усувати наслідки терористичних ударів РФ.

"Сьогодні на засіданні уряду ми ухвалили протокольне рішення, спрямоване на забезпечення реалізації цих шести кроків та сталої роботи критичної енергетичної інфраструктури протягом опалювального сезону. Консолідуємо зусилля партнерів і робимо все, щоб забезпечити українців світлом, теплом і водою у цю надскладну зиму", ‒ наголосив Шмигаль.

Вранці 16 грудня російські загарбники завдали масованого ракетного удару по цивільній інфраструктурі України. За уточненими даними, окупанти випустили 70 крилатих і чотири керовані авіаційні ракети. Про це у вечірньому зведенні повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Австрія передасть €5 млн до Фонду енергетичного підтримання України. Рішення досягнули за результатами зустрічі заступника міністра енергетики України з питань європейської інтеграції Ярослава Демченкова та віцеканцлера – федерального міністра Вернера Коглера. Про це пише Міністерство енергетики України.

Зараз ви читаєте новину «Скільки генераторів потрібно Україні, щоб пережити зиму ‒ Шмигаль назвав цифру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути