Ексклюзиви
вівторок, 30 серпня 2011 15:48

Скандальне будівництво на Троєщині на деякий час зупинили

Скандальне будівництво на Троєщині на деякий час зупинили

АТ "Холдингова компанія" Київміськбуд "(Київ), одне з найбільших забудовників України, призупинило скандальне будівництво торгового центру в Деснянському районі столиці і працює над внесенням змін в існуючий проект, повідомив президент холдингу Михайло Голиця у вівторок.

"Будівельні роботи сьогодні не ведуться. Що стосується наших домовленостей з жителями, вони полягають в тому, що компанія не буде будувати житлові будинки, не буде будувати паркінг, тому що він повинен бути розташований близько до житлових будинків. Ми домовилися до того, що ми запропонуємо варіант торгового центру з об'єктами соціальної інфраструктури", - сказав він.

За словами Голиці, холдинг має намір вже у вересні представити змінений варіант проекту. Перегляд проекту призведе до зниження вартості об'єкта, зазначив президент холдингу, не уточнивши суму, про яку може йти мова.

Голиця додав, що в числі розглянутих об'єктів соцінфраструктури, які планують побудувати біля ТЦ, спортзал і РАЦС.

Як повідомлялося, столична міліція почала перевірку інциденту, який стався 18 серпня ввечері між будівельниками і мешканцями прилеглих до будмайданчика будинків на пр. Маяковського в Києві.

Конфлікт виник між представниками забудовників АТ "ХК" Київміськбуд ", місцевими жителями і представниками низки громадських організацій столиці. При цьому місцеві жителі стверджували, що в пакеті дозвільної документації відсутня їх згода на будівництво.

Після цього глава Київської міськдержадміністрації Олександр Попов заявив, що київська влада перевірить законність цього будівництва.

Пізніше в своїй заяві від 22 серпня ХК "Київміськбуд" заявила, що має всі необхідні документи для будівництва об'єктів обслуговування на житловому масиві Вигурівщина-Троєщина.

Згідно із заявою, будівельні ділянки 72,73 і 74 передані холдингу в оренду строком на п'ять років для будівництва будинків з об'єктами обслуговування на підставі рішення Київради № 483/3317 від 1 жовтня 2007 року. Крім того, ці ділянки віднесені до земель житлової та громадської забудови.

ХК "Київміськбуд" створена на базі майна державної комунальної будівельної корпорації "Київміськбуд" в 1994 році шляхом об'єднання в її статутному капіталі контрольних пакетів акцій 28 підприємств і інших активів. В "Київміськбуд" входять 40 ВАТ, в яких холдинг володіє акціями, шість дочірніх підприємств і 51 підприємство на правах асоційованих членів.

Зараз ви читаєте новину «Скандальне будівництво на Троєщині на деякий час зупинили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути