середа, 19 травня 2021 12:52

Скандал з викинутими паспортами: як покарали жінку

Скандал з викинутими паспортами: як покарали жінку
Жінка 18 травня записала відеозвернення, в якому заявила, що кадри з викиданням паспорта - фейк. Фото: dmsu.gov.ua

В МВС відреагували на скандал із дітьми та матір'ю, які влаштували показове викидання паспортів.

Жінці, яка знімала скандальне відео за участі своїх дітей, вручили протоколи за дрібне хуліганство й неналежне виконання своїх обов'язків, повідомив радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

"У Харкові стався брутальний випадок - жінка з трьома дітьми влаштувала "перфоманс" із псуванням закордонних паспортів. Вона та її діти образливо висловлювалися на адресу держави Україна й кидали паспорти на землю, демонструючи неповагу до документа українського громадянина. Чому ж "злі" прикордонники не випустили її та трьох симпатичних дітей на відпочинок у Туреччину? А сувора правда є такою: законодавство України прямо встановлює вимогу наявності згоди батька дітей на їхній виїзд за межі України, якщо вони подорожують тільки з матір'ю. Такої згоди серед наданих для прикордонного контролю документів не було", - пояснив Геращенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скандал з викинутими паспортами: жінка записала відеозвернення

Він додав, що прикордонники виконали свій обов'язок і не допустили порушення закону.

"Громадянці не треба валити з хворої голови на здорову, а просто знати й дотримуватися закону. Сьогодні вранці під час вильоту з аеропорту Харкова за тими самими правильно оформленими виїзними документами на дітей громадянці поліція вручила протокол за ст. 173 КУпАП (дрібне хуліганство" і за ст. 184 КУпАП (невиконання батьками батьківських обов'язків). Ми нікому не дозволимо знущатися з українського паспорта!", - зазначив Антон Геращенко.

Він побажав жінці й дітям гарного відпочинку й висловив сподівання, що ні мати, ні діти не порушуватимуть закон.

У Харкові жінка з дітьми вирішила позбутися паспорта після того, як їй відмовили у вильоті в Туреччину. Причина відмови не повідомляється. Українка в гніві сказала, що вони з дітьми двічі купували нові квитки, але полетіти їм так і не вдалося. У ролику також показані діти, які викидають паспорти на землю.

Зараз ви читаєте новину «Скандал з викинутими паспортами: як покарали жінку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути