Ексклюзиви
субота, 17 червня 2023 11:41

Спецтема: Війна Росії проти України

Ситуація змінилася: експерт розповів про цілі ЗСУ під Бахмутом

Ситуація змінилася: експерт розповів про цілі ЗСУ під Бахмутом
Під Бахмутом українські війська просуваються на деяких ділянках фронту. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Російські загарбники під Бахмутом хотіли створити пастку для ЗСУ. Вони намагалися захопити місто та вийти на кордон Донецької області.

Але план росіян не спрацював, ситуація кардинально змінилася. Про це у коментарі 24 Каналу розповів керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко.

Нині, за його словами, Росія перекидає найбільш боєздатні підрозділи у Бахмут.

"У цьому випадку Росія хотіла викопати яму для нас, але вони самі туди потрапляють. Зараз ситуація протилежна, тільки вже на нашу користь. Тепер ми робимо для ворога те, що він хотів зробити для нас", – сказав Мусієнко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На півдні українські воїни просуваються до двох кілометрів на кожному напрямку

За його словами, ЗСУ на Бахмутському напрямку нині майже не залучають резерви, які підготовлені для контрнаступу. Україна обороняється та атакує наявними силами. Цілі українських захисників на цій ділянці – завоювання флангів, встановлення контролю за флангами довкола Бахмута.

"Як наслідок, встановлення вогневого контролю за допомогою артилерійського та мінометного вогнів за Бахмутом. Надалі це перерізання ліній забезпечення та логістики з окупованих територій до Бахмута. У такий спосіб можна звільнити цю територію", – зазначив Мусієнко.

Окрім того, перед ЗСУ стоїть ще одне завдання. Росія підтягує на Бахмутський напрямок резерви, тому потрібно їх усі знищувати.

"Це відбувається у контексті контрнаступальних дій ЗСУ на інших напрямках. Ворог змушений розтягувати свою лінію фронту, лінію оборони, що створює певні перспективи для нас. Попри те, що росіяни перекидають підкріплення, вони не відвоювали жодних позицій українських військ під Бахмутом", – наголосив Мусієнко.

За його словами, на одному з флангів українські захисники просунулись уже на 3 кілометри, на іншому – на понад кілометр.

На півдні та сході України ЗСУ продовжують наступальні та оборонні дії. На деяких ділянках фронту українські військові мають успіхи. Про це йдеться у свіжому звіті DeepState.

На Бахмутському напрямку активні бої тривають на заході та північному-заході від Кліщіївки.

Зараз ви читаєте новину «Ситуація змінилася: експерт розповів про цілі ЗСУ під Бахмутом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути