субота, 07 листопада 2015 09:33

Ситуація на передовій катастрофічно загострилась

Ситуація на передовій катастрофічно загострилась

На лінії зіткнення в зоні проведення АТО різко погіршилася ситуація з дотриманням перемир'я. Про це повідомили в прес-центрі АТО.

Так, з вечора п'ятниці (6 листопада) російські бойовики і найманці обстріляли позиції українських військових 13 разів. Вогонь вівся з гранатометів різних калібрів, зенітних установок і стрілецької зброї.

"Мар'їнку бойовики обстріляли 6 разів. Двічі Авдіївку і Троїцьке, а також обстріляли Піски, Опитне і Красногорівку. Крайній обстріл відбувся в Авдіївці, де з 6:06 до 6:27 по наших позиціях, крім стрілецької зброї, працював снайпер", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, у п'ятницю вранці спікер прес-центру АТО Леонід Матюхін повідомив, що терористи провокують українських військових на вогонь у відповідь, щоб зняти "красиву картинку" для пропаганди про напад ЗСУ на "мирних жителів".

"Якщо подивитися на останню добу, то більшість - це провокаційні обстріли. Головна їх мета - викликати наших військових на обстріли у відповідь. Усі військові прекрасно знають, що на тій стороні вже відеокамери стоять. І на весь світ вони покажуть, що ми на них наступаємо великими силами", - сказав прес-офіцер.

При цьому Матюхін підкреслив, що якщо буде загроза життю українських військових, кожен командир має право прийняти рішення відкривати вогонь по терористах.

Зараз ви читаєте новину «Ситуація на передовій катастрофічно загострилась». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути