субота, 13 січня 2024 19:35

Спецтема: Війна Росії проти України

Ситуація на фронті станом на 13 січня: головне зі зведення Генштабу

Ситуація на фронті станом на 13 січня: головне зі зведення Генштабу
ЗСУ дають відсіч окупантам. Фото: Генштаб

Окупанти не відмовляються від наміру вибити підрозділи Сил оборони із плацдармів на лівобережжі Дніпра.

Так, протягом доби противник здійснив чотири безуспішні штурмові дії на позиції наших військ, але наші підрозділи й надалі утримують зайняті позиції та завдають противнику значних втрат. Про це ввечері 13 січня повідомив Генштаб ЗСУ.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по 11 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Також силами та засобами протиповітряної оборони України знищено сім крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55 та одну керовану авіаційну ракету Х-59.

Підрозділами ракетних військ завдано ураження по трьох районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, дев'яти артилерійських засобах, чотирьох засобах протиповітряної оборони, одному складу боєприпасів та одній станції РЕБ противника.

Ворог активно застосовує авіацію та квадрокоптери типу "FPV", проводить штурмові дії за підтримки бронетехніки. Протягом доби відбулось 49 бойових зіткнень.

Загалом протягом доби ворог завдав 32 ракетних та 65 авіаційних ударів, здійснив 42 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Повітряних силах пояснили, де "заблукали" 20 російських ракет під час атаки 13 січня

Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною.

На Куп'янському напрямку Сили оборони відбили чотири атаки противника в районі Синьківки Харківської області, де ворог безуспішно намагався прорвати оборону наших військ.

На Лиманському напрямку нашими захисниками відбито чотири атаки в районах Макіївки Луганської області та Тернів Донецької області, де ворог намагався покращити тактичне положення

На Бахмутському напрямку Силами оборони відбито атаку противника в районі Кліщіївки Донецької області.

На Авдіївському напрямку нашими захисниками відбито п'ять атак в районах Новобахмутівки, Авдіївки та ще 10 атак в районах Сєверного, Первомайського та Невельського Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, безуспішно намагався покращити тактичне положення.

На Мар'їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Красногорівки та Новомихайлівки Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, 16 разів безуспішно намагався прорвати оборону наших військ.

На Шахтарському напрямку Сили оборони відбили три атаки противника південніше Пречистівки та західніше Старомайорського Донецької області, де ворог безуспішно намагався покращити тактичне положення.

На Запорізькому напрямку нашими захисниками відбито дві атаки в районі Роботиного Запорізької області, де ворог безуспішно намагався відновити втрачене положення.

На Херсонському напрямку артилерійських обстрілів противника зазнав обласний центр Херсонської області та райони ряду населених пунктів.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено. Визначені підрозділи збройних сил Білорусі виконують завдання у прикордонних з Україною районах.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, здійснює обстріли населених пунктів з території РФ, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону України.

Російські загарбники нині наступають на сході України такими ж темпами, як і восени. Їхня основна мета - максимально виснажити українські сили.

ЗСУ відбивають потужні атаки та знищують ворога, але в РФ ще є ресурси. Про це у Telegram повідомила колишня заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

За її словами, окупанти швидко відновлюють людей і техніку. Щоправда, людей їм доводиться вже економити.

Зараз ви читаєте новину «Ситуація на фронті станом на 13 січня: головне зі зведення Генштабу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути