вівторок, 03 серпня 2021 19:49

Шишова могли вбити - ексслідчий

Шишова могли вбити - ексслідчий
У Києві знайшли в зашморгу громадянина Білорусі 26-річного Віталія Шишова. Зник напередодні під час пробіжки. Фото: t.me/UA_National_Police

Загибель лідера Білоруського дому в Україні Віталія Шишова має ознаки навмисного вбивства.

На початку розслідування необхідно висунути максимальну кількість версій, їх якісно відпрацювати. І після того можна маніпулювати не здогадками, а точною інформацією, розповів Сергій Горбатюк, який очолював управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури у 2014-19 рр.

"Саме першочергові слідчі дії дадуть розуміння - є ознаки вбивства, чи немає. Це й огляд місця події, і судово-медичне дослідження. Воно чітко скаже, чи були сторонні люди, чи допомагали цій смерті, чи вона настала внаслідок самогубства. Але на сьогодні є достатньо ознак того, що до цієї смерті можуть бути причетні інші особи", - зазначив він в ефірі телеканалу "Україна 24".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Переломів нема, але зашморг на висоті 4 м: у поліції розкрили подробиці справи Шишова

Якщо смерть була насильницькою, замаскувати її під самогубство дуже складно.

"Насамперед треба подавити волю до опору, тобто людина в будь-якому разі буде опиратися. Це або будуть ознаки тілесних ушкоджень, або ознаки якоїсь отруйної речовини, що встановлює судово-медична експертиза. Головне – якісно провести судово-медичну експертизу, відповідні гістологічні дослідження. Зокрема, та ж сама мотузка, якої він не брав з собою і не міг десь взяти, теж може бути одним з непрямих доказів", - сказав ексслідчий.

Додав, що версія щодо причетності до загибелі Шишова спецслужб Білорусі може існувати. І вона теж має досліджуватися.

Глава Білоруського дому в Україні Віталій Шишов зник уранці 2 серпня в Києві. Вийшов на пробіжку й не повернувся. Друзі кілька разів перевірили місця за його маршрутом, але марно. Співмешканка Віталія звернулася в поліцію. Чоловіка знайшли повішеним 3 серпня.

Зараз ви читаєте новину «Шишова могли вбити - ексслідчий». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути