четвер, 23 червня 2011 19:44

Сирійська бронетехніка дісталася кордону Туреччини

Сирійська бронетехніка дісталася кордону Туреччини

Підрозділи сирійської армії у супроводі бронетехніки вранці 23 червня впритул підійшли до кордону сусідньої Туреччини, повідомляє The Guardian. Як уточнює "Аль-Арабія", війська почали штурмувати прикордонну село Хірбет аль-Джоз, в якій ховалися люди, які втекли з внутрішніх сирійських міст. Повідомляється, що звуки пострілів і вибухів були чутні навіть на турецькій стороні кордону.

З настанням урядової армії тисячі біженців, які до останнього моменту залишалися на сирійській території, ринули через кордон до Туреччини. Прикордонники їх вільно пропускають і розміщують у заздалегідь розбитих наметових таборах.

Раніше Анкара застерігала Дамаск від введення військ в прикордонні райони, побоюючись посилення потоку біженців на свою територію, проте сірійські влади проігнорували заклик турецького керівництва.

Як писала турецька газета Hurriyet, при серйозному погіршенні гуманітарної ситуації Анкара всерйоз розглядає введення своїх військ на сирійську територію і встановлення там "буферної зони безпеки", в якій сирійські біженці будуть знаходитися під захистом турецької армії.

Разом з тим Туреччина неодноразово заявляла, що кращим варіантом вирішення кризи стало би проведення в Сирії радикальних демократичних реформ і припинення насильства.

Народні виступи проти режиму в Сирії почалися в березні 2011 року і продовжуються досі. Демонстранти вимагають демократизації політичної системи, зміни режиму і проведення вільних виборів. Уряд вважає, що ці акції протесту організовані "іноземними агентами" і "збройними бандами". На їх придушення кинуті армія і поліція. В результаті зіткнень за останні місяці в Сирії загинули більше тисячі чоловік.

Зараз ви читаєте новину «Сирійська бронетехніка дісталася кордону Туреччини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути