Ексклюзиви
неділя, 16 квітня 2023 18:55

Спецтема: Війна Росії проти України

Сили оборони відбили 45 атак і вдарили по складах окупантів

Сили оборони відбили 45 атак і вдарили по складах окупантів
Підрозділи ракетних військ та артилерії уразили склади російських окупантів. Фото: Facebook.com/GeneralStaff.ua

Українська авіація завдала п'ять ударів по районах зосередження особового складу і зенітно-ракетному комплексу російських окупантів.

Підрозділи ракетних військ та артилерії уразили склад пально-мастильних матеріалів і два склади боєприпасів ворога. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Також уразили пункт управління, зенітно-ракетний комплекс, район зосередження живої сили, озброєння і військової техніки росіян.

Наші захисники збили чотири ворожих безпілотника (два – типу "Орлан-10", один розвідувальний "Елерон" і дрон-камікадзе "Ланцет").

"Ворог зазнає чималих втрат, проте не відмовляється від своїх планів щодо окупації нашої території", – пише Генштаб.

Окупанти зосереджують основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському і Мар'їнському напрямках. Активно застосовували оперативно-тактичну та армійську авіацію на цих напрямках.

В епіцентрі бойових дій – Бахмут і Мар'їнка. Протягом доби на зазначених ділянках фронту українські воїни відбили понад 45 атак ворога.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Європейський Союз затвердив військову допомогу Україні на мільярд

Протягом минулої доби окупанти завдали 25 ракетних ударів із зенітного ракетного комплексу С-300 по Запоріжжю, Комишувасі Запорізької області і Снігурівці на Миколаївщині.

Також ворог завдав 28 авіаційних ударів. Здійснив чотири обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ і цивільній інфраструктурі населених пунктів.

Є загиблі і поранені серед цивільного населення, зруйновано і пошкоджено багатоповерхові та приватні житлові будинки, цивільні навчальні заклади, лікарні, церкви та інша цивільна інфраструктура.

"Російський агресор і надалі використовує тактику терору, ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою", – пише Генштаб.

За добу на Бахмутському напрямку відбулося понад 30 бойових зіткнень, розповів речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий.

Вчора українські воїни збили ворожий літак Су-25, відбили понад 60 атак окупантів на чотирьох напрямках.

Зараз ви читаєте новину «Сили оборони відбили 45 атак і вдарили по складах окупантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути