субота, 16 вересня 2023 20:11

Спецтема: Війна Росії проти України

Сили оборони відбили всі атаки в районі Кліщіївки та Мар'їнки: головне зі зведення Генштабу

Сили оборони відбили всі атаки в районі Кліщіївки та Мар'їнки: головне зі зведення Генштабу
Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, наступальні (штурмові) дії на Бахмутському напрямку. Фото: Генштаб

Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, наступальні (штурмові) дії на Бахмутському напрямку, знищують ворога та крок за кроком звільняють окуповані території.

За результатами ведення наступальних (штурмових) дій наші воїни мають успіх в районі Кліщіївки Донецької області. Протягом доби відбулось 30 бойових зіткнень, повідомив ввечері 16 вересня Генштаб ЗСУ.

Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала два удари по пунктах управління, 12 – по районах зосередження особового складу озброєння та військової техніки та п'ять – по зенітно-ракетним комплексам противника.

Підрозділами ракетних військ нанесено ураження по трьом зенітно-ракетним комплексам "Бук-М1" та п'яти артилерійським засобам противника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Маляр розповіла про успіхи ЗСУ на Бахмутському та Мелітопольському напрямках

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, продовжує обстріли населених пунктів з території РФ.

На Лиманському напрямку противник наступальних (штурмових) дій не вів. Обстріляв з авіації та артилерії ряд населених пунктів.

На Бахмутському напрямку Сили оборони успішно відбили понад 10 атак противника в районі Кліщіївки Донецької області. Противник намагався відновити втрачене положення в районах Курдюмівки та Андріївки Донецької області.

На Авдіївському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі Сєверного Донецької області.

На Мар'їнському напрямку протягом доби наші захисники успішно відбили понад 10 атак ворога в районі Мар'їнки.

На Шахтарському, Запорізькому, Херсонському напрямках ворог обстріляв ряд населених пунктів.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено. Визначені підрозділи збройних сил білорусі виконують завдання у прикордонних з Україною районах.

Загалом ворог завдав 8 ракетних та понад 50 авіаційних ударів, здійснив 22 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

"Також, від цинічних ракетних ударів постраждало мирне населення міста Харків. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали понад 15 приватних житлових будинків, зруйновано ліцей та інша цивільна інфраструктура", – йдеться у повідомленні.

Водночас у деяких населених пунктах Бердянського району Херсонської області російські окупаційні війська розквартировуються у приватних будинках місцевих мешканців.

Також поширюється практика вивільнення приватних будинків після проведення фільтраційних заходів та примусове переселення місцевих мешканців по декілька сімей в один будинок.

Російських загарбників на півдні країни вдалося відтіснити на відстань від 3 до 4 км на різних ділянках фронту.

Водночас ситуація на півдні залишається напруженою, заявила 16 вересня в ефірі телемарафону керівниця об'єднаного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк.

Об'єктивно ЗСУ потрібно зачистити смугу хоча б у 30 км, щоб це було дійсно результативно, зауважила Гуменюк.

Зараз ви читаєте новину «Сили оборони відбили всі атаки в районі Кліщіївки та Мар'їнки: головне зі зведення Генштабу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути