Ексклюзиви
четвер, 28 липня 2011 10:36

Швидкісні поїзди зіткнулися через помилку китайських проектувальників

Швидкісні поїзди зіткнулися через помилку китайських проектувальників

До зіткнення швидкісних поїздів в китайській провінції Чжецзян 23 липня призвели помилки, допущені при проектуванні сигнальної системи залізниці. Звіт шанхайського управління міністерства залізничного транспорту Китаю, який містить такі висновки, був представлений 28 липня на засіданні комісії з розслідування причин аварії.

Згідно зі звітом, один з світлофорів на шляху не переключився з зеленого сигналу на червоний після попадання блискавки в елемент обладнання сигнальної системи. Це призвело до зіткнення двох попутних поїздів, один з яких у момент аварії стояв на середині мосту. Два вагони поїзда, що зупинився від удару зійшли з рейок і впали в річку з висоти близько 20 метрів.

Катастрофа призвела до загибелі 39 осіб; 192 отримали травми. У китайських ЗМІ з'являлися відомості, що одним із загиблих або постраждалих міг бути російський громадянин. Його ім'я не повідомлялося. Офіційного підтвердження ця інформація досі не отримала.

Раніше вважалося, що безпосередньо перед зіткненням в один з поїздів вдарила блискавка, через що він зупинився. Також повідомлялося, що блискавка могла спровокувати аварію, потрапивши при цьому не безпосередньо в рухомий склад, а, за однією з версій, пошкодивши систему автоматичного гальмування на всій гілці.

Зараз ви читаєте новину «Швидкісні поїзди зіткнулися через помилку китайських проектувальників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути