середа, 18 липня 2007 16:35

Сергій Калиновський може померти (відео)

 

Адвокат студента Інституту міжнародних відносин 22-річного Сергія Калиновського Ігор Лодяной запевняє, що стан його підзахисного погіршується і зволікати з лікуванням украй небезпечно.

Завантажити відео, що відтворює аварію

Нагадаємо, що в ніч на 30 травня на столичному бульварі Шевченка Калиновський розбився на своєму авто. У результаті двоє людей загинули, а Сергій із травмами опинився в лікарні.

— У Сергія відкрита черепно-мозкова травма, з переломами кісток черепа, з крововиливом у мозок, — каже адвокат і зачитує висновки обстеження лікарів. — У нього тривають запаморочення, він непритомніє. Його треба лікувати, бо висока ймовірність фатального результату.

Підтримує Лодяного і прес-секретар родини Калиновських Михайло Бородач:

— Зарубіжні нейрохірурги, які минулого тижня обстежували Сергія, рекомендують лікувати його за кордоном. Адже вітчизняна медицина не має належного обладнання.

Адвокат запевняє, що в трагедії 30 травня Калиновський не винен. Називає ДТП трагічним збігом обставин, внаслідок яких постраждав і Сергій.

Нейрохірурги, які обстежували Сергія, рекомендують лікувати його за кордоном

— Для того щоб притягнути водія до кримінальної відповідальності, необхідно зафіксувати порушення правил дорожнього руху, — каже захисник. — На момент порушення справи в слідства доказів не було. Відсутні в міліції вони і сьогодні. Але зараз у пресі лише нападають на Калиновського. Тим часом він дивом залишився живий, і стан його досі критичний.

Адвокат припускає, що причиною аварії міг стати пішохід, який переходив вулицю у невстановленому місці чи поливальна машина, яка незадовго до пригоди намочила водою асфальт.

Натомість правоохоронці наполягають на проведенні слідчих дій. До того ж вимагають утримувати Сергія Калиновського під вартою до рішення суду й не випускати з України.

— Ми розуміємо, що є певні сили, які намагаються не допустити слідство до Калиновського, — сказав виконувач обов"язків міністра внутрішніх справ Михайло Корнієнко на прес-конференції 10 липня. Він запевняє, що, незважаючи на рекомендації лікарів, Калиновського незабаром допитають.

Проте його адвокат Ігор Лодяной наголошує, що слідчий буває у палаті потерпілого.

— Зараз призначено кілька експертиз, зокрема автотехнічну, судово-медичну, комплексну, — каже він.

Міліція після аварії порушила кримінальну справу проти Сергія Калиновського. Однак 5 червня Шевченківський райсуд столиці звільнив його з-під варти.

Зараз ви читаєте новину «Сергій Калиновський може померти (відео)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути