Ексклюзиви
пʼятниця, 03 січня 2020 21:19

"Серце матері запускали 17 хвилин" - подробиці смертельної пожежі, в якій загинули діти

"Серце матері запускали 17 хвилин" - подробиці смертельної пожежі, в якій загинули діти
На Запоріжжі у пожежі загинули двоє маленьких братиків. Фото - ТСН

З'явилися подробиці пожежі у багатоповерхівці в Токмаку на Запоріжжі, в якій загинули маленькі братики. За уточненою інформацією хлопчикам було 1,5 та 4 роки. Їх непритомних разом із 27-річною матір'ю знайшли в сусідській квартирі.

У їхній могло зайнятися від недопалка або свічки, оскільки 2 тижні тому через борги комунальники відрізали їхню оселю від електрики, йдеться в ТСН.

"Забігає Христина з дітьми. І моментально стовп диму пішов. Хапаю ліхтарик, бо вже ж нічого не видно. Кажу, що Христина хапай дітвору і за мною. І я ж чую тупіт. Я на другий поверх спускаюся, голову піднімаю наверх, а їх немає. Я пожежники сказав, що там жінка з двома дітьми", - пригадує сусід Павло Калькіс.

Матір з дітьми знайшли в кутку сусідської кімнати. До лікарні їх доправили у стані клінічної смерті через отруєння продуктами горіння. Серце матері вдалося запустити на 17 хвилині реанімаційних заходів. Зараз вона на штучній вентиляції легенів, а от врятувати малюків уже не змогли.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поки матері розважалися, у вогні загинули 4 дитини

"Вже смерть мозку була, але ми все одно намагалися цих дітей реанімувати. Ми намагалися все таки відновити серцеву діяльність, дихання, проводити реанімаційні заходи - але вже було все пізно", - каже завідувач відділенням анестезіології та інтенсивної терапії Токмацької міської лікарні Микола Олійник.

Квартира Христина вигоріла дощенту. У соцслужбах кажуть, що ця родина перебувала у них на обліку. Жінці неодноразово виносили приписи, а якось навіть вилучали старшого сина. Але згодом повернули – попри не завжди адекватну поведінку, малюків вона обожнювала, бо сама виросла у інтернаті. Діти завжди були чисті, здорові та доглянуті. За три години до трагедії жінка сама забігла в соцслужбу. Вочевидь, щоб ніхто не прийшов додому і не дізнався про відключену електрику, каже начальник Токмацької служби у справах детей Галина Чуб.

"Вона прийшла до мене повідомити, що вона твереза, все добре, діти вдома зі співмешканцем, а вона пробігала повз, забігла, дихнула на мене, абсолютно твереза", - кажуть у соцслужбі.

Що було потім ніхто не знає. Сусіди кажуть, і Христина, і її співмешканець зловживали спиртним . Можливо, жінка заснула, а коли прокинулась від дитячого плачу, квартиру вже охопив вогонь.

Співмешканець жінки з'явився , коли рятувальники вже майже загасили полум'я. За словами людей, у нього був пакет з горілкою. Де зараз чоловік - невідомо. Постраждала жінка досі непритомна і про смерть дітей іще не знає. Похороном малюків опікується їхній дідусь.

Квартира в одній із багатоповерхівок у місті Токмак Запорізької області зайнялася ввечері 2 січня. Слідчі відкрили кримінальне провадження.

Зараз ви читаєте новину «"Серце матері запускали 17 хвилин" - подробиці смертельної пожежі, в якій загинули діти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути