пʼятниця, 20 жовтня 2023 18:21

Спецтема: Війна Росії проти України

Сенцов розповів подробиці бою, в якому отримав поранення

Сенцов розповів подробиці бою, в якому отримав поранення
Режисер Олег Сенцов розповів подробиці бою, в якому отримав поранення. Фото: .facebook.com/oleg.sentsov

Режисер, колишній в'язень Кремля Олег Сенцов, який став військовим і боронить Україну на фронті, розповів, як отримав нове поранення.

Захисник повідомив, що 19 жовтня він з побратимами відбивали важливу посадку на найгарячішому зараз напрямку. Подробиці розповів у Facebook.

"Перша група, де був я, змогла зачепитися за траншею противника та одразу вступила в бій на двох напрямках. Друга теж зайшла - в іншу траншею, знищила ворога, але її вибили звідти підтягнуті резерви противника. Третя група прийняла важкий бій і майже повністю загинула ще на початку операції", - розповів режисер.

За його словами, росіяни висували нескінчену кількість піхоти та бронегруп, які переважно знищувалися нашою артилерією, FPV дронами та танком.

"Звісно, загальна картина на цьому напрямку була набагато ширше, особливо, коли ти спостерігаєш її на стрімах - кажуть, що наступ росіян був вчора масштабний. Але я бачив все це з розбитої траншеї, а там огляд не дуже, зате є багато інших відчуттів", - зазначив Сенцов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сенцов отримав на фронті нове поранення

Режисер повідомив, що ворожа піхота не змогла вибити захисників, хоч і затиснула їх на клаптику в 50 метрів.

"Конкурс, в кого більше гранат, продовжувався. Гул броні надавав ворогу впевненості, тому крики: "Сдавайтесь!" лунали з обох флангів постійно. З 13 бійців у нас був один важко поранений та декілька легких. Тоді ж уламок від підствольного ВОГа заліз мені під ребра. Стало зрозуміло, що ми не тільки не в змозі виконати задачу, а й не протримаємося до вечора", - розповів Сенцов.

А потім, за словами режисера, українські бійці побачили ворожу колону танків, яка їхала прямо на них вдовж посадки. Сенцов пригадує, що Їх було шість, обвішаних зверху піхотою, "як мавпами на деревах".

"Сказати, що мені стало страшно? Не зовсім так. Я просто чітко усвідомив, що це іде смерть. Єдине, що зміг скомандувати, це усім заховатися, сподіваючись, що нас не помітять, хоча я був впевнений, що вони їдуть саме по нас", - розповів Сенцов.

Головний танк вів хаотичну стрільбу по посадці, продовжив Сенцов, інші рухалися за ним вслід.

"Колона проходила повз нашої траншеї, і ми почали стріляти по десанту останніх машин, бо труб вже не було. Екіпажі танків нас не помітили, а сидячі зверху орки не мали змоги їм повідомити про контакт. На краю посадки колона розвернулася та поїхала назад", - розповів захисник.

Він додав, що українські воїни знову перестрілювалися з десантом колони (з прикрим для деяких з них результатом), та зрозумів, що можливо в цього противника інша задача, ніж пошук його групи. Потім був наказ про відхід.

За словами Сенцова, його групі відносно пощастило.

"Нам багато разів пощастило в цей день. В тому числі, коли ми евакуювалися з цього оточення під прикриттям двох, під'їхавших за нами бредляків (Бойова машина піхоти M2 Bradley - Gazeta.ua). Але пощастило не усім, хто брав участь в цій операції. Ще не втрачається надія, що хтось з інших груп потрапив в полон, або блукає посадками - пошуки тривають", - зазначив він.

Сенцов наголосив, що сьогодні багато відео та статистики втрат ворога.

"Багато радощів, що ми знов наваляли супостатам. Але немає статистики, якими нам це дається жертвами. За кожною цифрою чиєсь життя та зруйнований всесвіт рідних. Цей сум залишається переважно в сім'ях загиблих та їхніх побратимів. Вічна пам'ять загиблим героям", - підкреслив режисер.

У липні Олег Сенцов повідомляв, що потрапив під артилерійський обстріл та отримав поранення від уламків.

Також у липні і вересні воїн розповів, що отримував контузію.

Олег Сенцов у перші дні повномасштабної війни вступив до лав територіальної оборони. Згодом повідомив, що приєднався до одного із загонів спецпризначення.

Зараз ви читаєте новину «Сенцов розповів подробиці бою, в якому отримав поранення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути