Ексклюзиви
субота, 24 вересня 2022 10:23

Спецтема: Війна Росії проти України

Сім місяців війни: наші досягнення, втрати і фото
49

24 вересня виповнюється сім місяців з дня повномасштабного вторгнення Російської Федерації в Україну.

Сили оборони намагаються переламати хід війни, витісняючи супротивника з півдня та сходу. Gazeta.ua нагадує, як змінився хід війни за останній місяць. Та зібрала кадри подій останніх семи місяців.

З дня повномасштабного вторгнення Російської Федерації до України минуло вже сім місяців
Фото: t.me/V_Zelenskiy_official
З дня повномасштабного вторгнення Російської Федерації до України минуло вже сім місяців
З дня повномасштабного вторгнення Російської Федерації до України минуло вже сім місяців
З дня повномасштабного вторгнення Російської Федерації до України минуло вже сім місяців
З дня повномасштабного вторгнення Російської Федерації до України минуло вже сім місяців

За останній місяць ситуація на передовій значно змінилася. Український контрнаступ у вересні дозволив деокупувати значні території на півдні та сході. На Херсонщині просування поки що не настільки швидке. Але у Харківській області противника вдалося відтіснити за річку Оскіл. Також є успіхи у Донецькій та Луганській областях.

Станом на сьогодні вдалося повернути під контроль міста Балаклія, Ізюм, Куп'янськ, Святогірськ (Донецька область). А також десятки сіл та селищ у зазначених регіонах. Як кажуть у Міністерстві оборони, лише у Харківській області під час контрнаступу було звільнено територію площею близько 8 500 кв км, а загалом - близько 9 000.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Велике звільнення і велика радість" – нові фото й відео повернення українців з полону

За сім місяців війни Україна втратила понад дев'ять тисяч військових. Точна кількість поки невідома через неможливість підрахувати загиблих під час оборони Маріуполя, за словами заступниці міністра оборони Ганни Маляр.

"Це не сотні тисяч. Слава Богу, що це не сотні тисяч. Озвучувалася цифра близько дев'ять тисяч кілька тижнів тому. Безумовно, у нас є Маріуполь, де ми до кінця не знаємо кількість загиблих. Це тисячі, але це точно не сотні тисяч", – наголосила вона.

Президент Володимир Зеленський в інтерв'ю французьким медіа наголосив, що з початку російського вторгнення загинуло вп'ятеро менше українських захисників, ніж окупантів. При цьому станом на сьогодні Україна втрачає близько 50 військових на добу.

"Але це не точні цифри, тому що ми не знаємо, скільки солдатів та цивільних осіб залишається на цій території. Загинуло вп'ятеро менше українських воїнів, ніж російських", – зазначив він і додав, що у нього як у Верховного головнокомандувача є точні дані. Але Генштаб вважає за краще не розкривати їх, оскільки йдеться про людські життя.

Втрати противника значно вищі, за даними Міноборони. Станом на 24 вересня це 56 300 ліквідованих. Російська сторона замовчує і занижує цифри. І відмовляється забирати тіла своїх бійців.

Автор: facebook.com/GeneralStaff.ua
  З 24.02 по 24.09  противник орієнтовно втратив    56 300 особового складу
З 24.02 по 24.09 противник орієнтовно втратив 56 300 особового складу

Президент Росії Володимир Путін продовжить відправляти своїх громадян на смерть в Україну, оскільки йому все одно скільки їх тут буде.

Війна в Україні не закінчиться з ліквідацією примусово мобілізованих росіян. Війна має завершитися раніше. Про це заявив президент Володимир Зеленський. Для України війна закінчиться тоді, коли "ми повернемо своє, а зайве нам не потрібно", – додав президент.

Зараз ви читаєте новину «Сім місяців війни: наші досягнення, втрати і фото». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути