понеділок, 21 січня 2019 18:09

Сільську раду на Черкащині підірвали керованим вибухом

Сільську раду на Черкащині підірвали керованим вибухом
мсільський голова був на місці через 5 хвилин після вибуху

Вибух, що пролунав зранку, 21 січня, підняв на ноги село Соколівку Жашківського району. Зруйнованим виявилося приміщення сільської ради. Вщент розтрощеним – банкомат, що стояв у веранді.

"Сигналізація спрацювала о 5:30, – розповідає сільський голова Соколівки Олександр Міщенко. – Я був на місці буквально за 5 хвилин. Злочинців уже і слід прохолов. Вони сіли на авто і чкурнули. Погано лише, що через густий снігопад ніхто не розгледів марку автомобіля".

Олександр Володимирович стверджує, що у селі працювали професіонали.

"Вони зламали двері сільської ради. Банкомат стояв у невеликій веранді. Через прозорий шланг злочинці закачали всередину газ. Самі сховалися за рогом будинку. Підпалили і стався вибух. Банкомат рознесло вщент. Повилітали двері сільради і пластикові вікна. 2 колони, що були змуровані товщиною в 2 цеглини, нахилило. Бандюки похапали касети із грішми й втекли. На місці валялися 2 купюри по 200 гривень і 2 по 20".

Сільський голова каже, що у справі є перші підозрювані.

"Люди згадали, що напередодні до банкомату підходив незнайомий хлопець. Постояв біля нього, нічого не зняв і пішов геть. Що цікаво, машину залишив на околиці села".

Олександр Міщенко не пов'язує напад на сільську раду зі спробою пограбування у сусідньому селі Конельські Хутори, яке сталося тієї ж ночі.

"Там намагалися влізти до хати о другій ночі, а в нас – о пів на шосту ранку. Навряд чи це були одні й ті самі злочинці, враховуючи, що одного із нападників на Конельські Хутори поліції вдалося затримати. Вочевидь, це діяла інша банда. Чув нещодавно, ніби в такий спосіб підірвали банкомат у Вінницькій області".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Світлану Мазніченко убив домашній котел

Суми викрадених грошей сільський голова не знає. Тим часом "Приватбанк" оголосив про винагороду 50 тис. гривень за будь-яку інформацію, що допоможе встановити та затримати зловмисників.

Зараз ви читаєте новину «Сільську раду на Черкащині підірвали керованим вибухом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути