пʼятниця, 16 березня 2018 09:44

Ішов 10 км пішки: школяр утік з міста від знущань у школі

Ішов 10 км пішки: школяр утік з міста від знущань у школі
На Хмельниччині 10-річний Роман Рута утік з дому від знущань у школі. Фото — ТСН

На Хмельниччині 10-річний Роман Рута утік з дому від знущань у школі, в котрі не вірили його батьки. Він завів у навчальний заклад молодшу сестру, а сам замість уроків рушив по трасі до села, де колись жив. Здолав майже 10 км, перше ніж його підібрав небайдужий водій.

5-класник півроку вчився на відмінно у школі-гімназії в райцентрі, відколи його родина переїхала із села. Проте стосунки з однокласниками не склалися – старші учні не тільки знущалися, а й били хлопчика, йшлося в ТСН.

Водія насторожило, що мала дитина сама йде по трасі. Почав розпитувати хлопця. Номера батьків у телефоні не було. Тому чоловік викликав поліцію. Оскількі ті довго не їхали — сам відвіз хлопця до відділку. Вже туди за ним приїхали батьки.

"У мене шок. Я була впевнена, що дитина пішла в школу, не сварились, ще мене поцілував. Я дякую тому шоферу дуже", - каже мама Валентина Лапчаста.

Жінка пояснила, що про конфлікти у школі знала та розповідала про це класному керівникові, але не думала, що все настільки серйозно. У школі ж переконують, що в них немає ні конфліктів, ні знущань, а хлопчик ще не встиг адаптуватися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 7-річна дитина тікає від батьків, щоб просити милостиню

А от колишні однокласники підтверджують, що скарги Романа – не вигадки. Чому ситуацію недооцінили батьки і вчителі, тепер розбираються в управлінні освіти.

"Будуть дисциплінарні стягнення по цій школі, по класному керівнику. Буде вказано, у чому були упущення, чому недопрацювали, чому не вчасно не провели роботу з батьками", - анонсувала начальник Теофіпольського відділу освіти Майя Мельник.

Тим часом мама перевела Романа в іншу школу, де він уже провів перший день навчання. Хлопчику сподобалося, і він вірить, що тут у нього все буде добре.

У Дніпрі відсторонили від роботи директора школи, де стався скандал із цькуванням п'ятикласника-переселенця Сергія Іванова. У справу втрутилася поліція та міський департамент освіти. Хлопчика перевели в паралельний клас. Але конфлікт лише загострився.

Зараз ви читаєте новину «Ішов 10 км пішки: школяр утік з міста від знущань у школі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути