понеділок, 20 жовтня 2014 18:06

СБУ затримала екстремістів, які готували теракти на Одещині

На Одещині СБУ знешкодила екстремістську групу, яка за завданнями спецслужб РФ мала вчинити низку терористичних актів та організації акцій протесту з метою дестабілізації ситуації в регіоні.

Про це йдеться у повідомленні на офіційному сайті СБУ.

"16 жовтня ц.р. співробітники СБУ затримали чотирьох місцевих мешканців – членів т.зв. організації "Куликове поле". Троє з них відомі на прізвиська "Ліс", "Таліб" та "Інтелігент". Встановлено, що наприкінці серпня ватажок групи – "Таліб", під час поїздки до м. Москва РФ отримав завдання від т.зв. "Координаційного центру "Новая Русь" створити в Одесі злочинну групу, яка мала організовувати масові антиукраїнські акції з дискредитації органів влади та правоохоронних структур", - зазначили у відомстві.

"Відповідні інструкції "Таліб" отримував через зв'язкового з Придністров'я – офіцер спецслужби Росії призначав йому зустрічі у м. Бєлгород. Спецслужбіст організував усім членам групи проходження у тренувальному таборі на тимчасово анексованій території в АР Крим спеціальної військової підготовки – навчання мінувально-саперній справі, тактиці ведення бою в умовах міста. Після підготовки вони мали повернутися до Одеси і за обумовлену плату розгорнути диверсійну роботу. Під час обшуків у помешканнях затриманих Служба безпеки вилучила пістолети, боєприпаси до них, вибухові пакети, холодну зброю, прилади дистанційного управління для вибухових пристроїв, топографічні карти місцевості та спеціальну військову літературу", - повідомили в СБУ.

Зараз ви читаєте новину «СБУ затримала екстремістів, які готували теракти на Одещині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути