Ексклюзиви
понеділок, 28 серпня 2017 18:10

СБУ затримала адміністраторів сепаратистських груп у соцмережах

СБУ затримала адміністраторів сепаратистських груп у соцмережах
Правоохоронці встановили та затримали проросійських пропагандистів у дев'ятьох областях. Фото - pravda.press

Співробітники Служби безпеки України припинили діяльність декількох адміністраторів, які підтримували антиукраїнські спільноти у соціальних мережах "Вконтакте" та "Одноклассники". Про це йдеться в повідомленні на сайті СБУ.

"Правоохоронці встановили та затримали проросійських пропагандистів у Київській, Львівській, Черкаській, Хмельницькій, Харківській, Чернігівській, Івано-Франківській, Дніпропетровській та Сумській областях", - йдеться в повідомленні.

Мешканець міста Ватутіне на Черкащині поширював на власних сторінках у соцмережах антиукраїнські матеріали. Пропагандиста затримали на Київському залізничному вокзалі під час повернення з Москви з чергового інструктажу. У столиці так званий прес-секретар та активний учасник антиукраїнської сепаратистської організації створив низку ресурсів у соцмережах, які використовував для закликів до захоплення державної влади, поширення антиукраїнських матеріалів, підтримки військової агресії РФ проти України, просування ідей створення "новоросії".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ викрила російського псевдожурналіста

В СБУ зазначили, що сепаратистський адміністратор з Хмельниччини за вказівками координаторів з Росії поширював через підконтрольні ресурси матеріали з публічними закликами до зміни меж території та державного кордону України, антиконституційного усунення діючої влади, виправдовував агресію РФ і злочинні дії терористичних формувань ЛНР/ДНР. В одній із груп він розмістив фото загиблих та поранених учасників АТО з цинічними коментарями.

У відомстві додали, що на Львівщині за завданням російських кураторів антиукраїнський пропагандист створив розгалужену мережу веб-ресурсів та спільнот у соціальних мережах ‒ понад два десятки сторінок. На них чоловік розміщував заклики до захоплення державної влади та поширював антиукраїнські матеріали на підтримку військової агресії РФ проти нашої країни.

"Зловмисники, за вказівкою російських кураторів, публікували заклики до повалення конституційного ладу, державної влади та порушення територіальної цілісності в країні. Під час обшуків за місцями проживання фігурантів справ співробітники спецслужби вилучили комп'ютерну техніку та мобільні пристрої з доказами отримання завдань від російських кураторів та розміщення антиукраїнських матеріалів", - прокоментували у відомстві.

Служба безпеки України відстежує можливі варіанти обходу блокування заборонених в Україні російських соціальних мереж.

Зараз ви читаєте новину «СБУ затримала адміністраторів сепаратистських груп у соцмережах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути