Ексклюзиви
середа, 06 жовтня 2021 18:57

СБУ запобігла серії терактів на Закарпатті

СБУ запобігла серії терактів на Закарпатті
Документи виконавця теракту / СБУ

СБУ запобігла терактам у прикордонному районі Закарпаття. Зловмисники планували підпалити генконсульство сусідньої країни та замовити вбивство громадського діяча.

Теракти намагалися вчинити для дестабілізації суспільно-політичної ситуації в регіоні та дискредитації України на міжнародній арені. Встановили особу організатора. За оперативними даними, він переховується в Росії. Про це повідомляє СБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розчарувався в ідеях терористів: оприлюднили відео допиту бойовика, який здався ЗСУ

СБУ направило матеріали кримінального провадження до суду. Триває розшук і затримання зловмисника. За даними слідства, організатором є уродженець Луганської області. Його завербували російські спецслужби.

За завданням "кураторів", агент планував підпал зарубіжної дипустанови, кількох авто з іноземною реєстрацією і пошкодити історичний пам'ятник на Закарпатті. Крім того, шукав виконавця для вбивства місцевого громадського діяча. За здійснення злочину "гарантував" $30 тис.

Серед інших "завдань", був також збір і передача спецслужбам Росії секретних даних про військові об'єкти на території регіону. Під час слідчо-оперативних дій СБУ запобігли вчиненню злочинів і викрили їх учасників.

Слідчі направили в суд обвинувальний акт щодо організатора за статтями про "державну зраду" і "теракт".

Контррозвідка СБУ в Києві затримала бойовика ДНР. Він входив до групи, яка 2014-го вбивала поранених українських військових, повідомляє СБУ.

Зараз ви читаєте новину «СБУ запобігла серії терактів на Закарпатті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути