четвер, 24 квітня 2014 13:15

СБУ затримала двох російських диверсантів з групи "Стрілка"

СБУ затримала двох російських диверсантів з групи "Стрілка"
Фото: newsdaily.com.ua

СБУ затримала двох людей, що входили у диверсійну групу полковника Головного розвідуправління Генштабу Збройних сил Росії Ігоря Стрєлкова, відомого спецслужбі під позивним "Стрєлок".

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"В рамках антитерористичної операції 23 квітня Служба безпеки України затримала двох особливо небезпечних злочинців, які входили в диверсійної групи І.Стрелкова", -йдеться у повідомленні.

За інформацією відомства, громадянин України "П" займався координацією кримського осередку "Русское единство" і членів розвідувально-диверсійної групи ГРУ ГШ ЗС РФ (керівник - "Стрєлок") і організовував захоплення адміністративних будівель в р.р. Артемівськ і Слов'янськ. Він також відповідав за постачання вогнепальної зброї особам, залученим до екстремістських дій та акцій протистояння правоохоронним органам.

У період від 07 до 20 квітня ц.р. знаходився на території АР Крим, де пройшов відповідний інструктаж за участю представників російських спецслужб і дипломатів Генерального консульства РФ у Сімферополі щодо напрямів подальшої роботи з дестабілізації ситуації в південно-східних регіонах нашої країни і створення таким чином умов для посилення сепаратистського руху.

Друга особа - громадянин Російської Федерації "С", який в'їхав на територію України, використовуючи документи прикриття - паспорт громадянина України, - повідомляє СБУ.

Після затримання вказаних осіб, їх оточення намагалося перехопити автомобіль, на якому транспортували затриманих.

В СБУ зазначають, що аналіз даних свідчить, що затриманий "С" може бути технічним фахівцем, який відповідає за шифрований зв'язок з Центром і користується позивним "Ласточка", володіє важливою інформацією про діяльність диверсантів в Україні. У затриманих вилучено комп'ютерну техніку і засоби зв'язку.

Зараз ви читаєте новину «СБУ затримала двох російських диверсантів з групи "Стрілка"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути