понеділок, 21 вересня 2020 11:12

СБУ викрила "ботоферму", яку координували із Росії

СБУ викрила "ботоферму", яку координували із Росії
Ботоферма використовувалась Росією для розповсюдження деструктивної інформації Фото: ssu.gov.ua

Кіберфахівці Служби безпеки України заблокували діяльність потужної "ботоферми". Вона використовувалась Росією для розповсюдження деструктивної інформації. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українська блогерка таємно працювала на Росію

"Співробітники СБ України встановили, що кілька громадян України та РФ організували у Києві й Запоріжжі роботу так званих ботоферм, із задіянням спеціалізованого телекомунікаційного обладнання. Зловмисники, використовуючи SIM-картки українських та іноземних операторів мобільного зв'язку, створювали й продавали через заборонені в Україні платіжні системи РФ анонімні віртуальні акаунти для поширення фейкових новин про політичну ситуацію в Україні", - йдеться в повідомленні.

Під час обшуку, який працівники СБУ проводили за адресами перебування організаторів незаконної схеми, вилучили техніку та сім-картки на суму понад 1 млн грн, а саме: 3 сім-банки на 16 портів кожен, 2 сім-банки на 32 порти, 14 сім-банків на 128 портів, 9 VoIP шлюзів на 32 порти кожен та понад 22 тис. сім-карток, а також комп'ютерне обладнання, на якому розміщувався віртуальний сервер зі спеціалізованим програмним забезпеченням.

Досудове розслідування триває.

У Харківській області припинено діяльність злочинної групи, що займалася виготовленням підроблених дипломів про вищу освіту для ДНР. Клієнтами зловмисників були учасники незаконних збройних формувань, які використовували підробки для просування по службі та отримання фейкових офіцерських звань.

Зараз ви читаєте новину «СБУ викрила "ботоферму", яку координували із Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути