вівторок, 14 березня 2023 14:39

Спецтема: Війна Росії проти України

СБУ "спакувала" чиновницю-колаборантку: що вона накоїла
3

Служба безпеки України викрила ще одну ворожу поплічницю на деокупованих територіях Донеччини.

У Лимані затримали чиновницю-колаборантку, яка збирала для росіян персональні дані українців, що залишилися в окупації, повідомила 14 березня пресслужба СБУ.

"Зловмисницею виявилась колишня посадовиця одного з відділень Укрпошти на території Лимана. Після захоплення міста вона добровільно пішла на співпрацю з ворогом та приєдналася до лав місцевої окупаційної адміністрації. Там її призначили очільницею "відділу прийому громадян управління праці та соціального захисту населення" так званої ДНР", – ідеться в повідомленні.

Перебуваючи на "посаді" колаборантка збирала персональні дані громадян, які передавала російським окупантам. Примушувала пенсіонерів та пільговиків переводити соцвиплати під "російську юрисдикцію".

СБУ затримала в Лимані чиновницю-колаборантку
Фото: ssu.gov.ua
СБУ затримала в Лимані чиновницю-колаборантку
СБУ затримала в Лимані чиновницю-колаборантку

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Планував вступити до лав ворога: контрактник зливав РФ позиції ЗСУ

"Після звільнення Лимана фігурантка намагалася переховуватись від правосуддя і навіть повернулась на попереднє місце роботи в Укрпошту. Втім реалізувати свої плани їй так і не вдалося. Співробітники СБУ встановили факти колабораційної діяльності поплічниці ворога і затримали її", – звітує відомство.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили жінці про підозру.

Служба безпеки України затримала пособника російських окупантів, який після звільнення Херсона намагався втекти до невизнаного Придністров'я. Тепер йому загрожує 12 років тюрми з конфіскацією майна.

Зрадником виявився неодноразово засуджений за тяжкі злочини мешканець Білозерського району Херсонської області. Після захоплення частини південного регіону рецидивіст добровільно пішов на співпрацю з російськими окупантами. Зловмисник "здавав" каральним загонам рашистів місця перебування учасників руху опору та їхніх сімей. Насамперед ворога цікавили адреси помешкань колишніх українських бійців, які брали участь в антитерористичній операції на сході України.

Зараз ви читаєте новину «СБУ "спакувала" чиновницю-колаборантку: що вона накоїла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути