понеділок, 11 листопада 2019 17:14

СБУ розкрила шахрайство із соціальними виплатами жителям ОРДЛО

Автор: ssu.gov.ua
  Під час обшуків поліція виявила докази шахрайства із соціальними виплатами.
Під час обшуків поліція виявила докази шахрайства із соціальними виплатами.

На Харківщині контррозвідка СБУ викрила схему нарахування терористам ЛНР і ДНР соціальних виплат. Організатором махінацій виявився переселенець із Луганщини, який давно проживає в Харкові, повідомила в СБУ.

"За грошову винагороду ділок пропонував мешканцям тимчасово окупованих територій сприяння в протиправному нарахуванні пенсій та інших видів державної соціальної допомоги. За сприяння співробітників управлінь пенсійного фонду, праці та соціального захисту населення, а також працівників банківських установ ділок оформлював документи на громадян, які постійно проживають в ОРДЛО. Серед них виявлено бойовиків терористичних організацій Л/ДНР, а також померлих осіб", – ідеться в повідомленні.

За місцями проживання фігурантів справи правоохоронці провели обшуки. У результаті вилучили понад 800 незаконно оформлених банківських карток і документи, які доводять багатомільйонне шахрайство із соціальними виплатами. Організатору протиправної схеми вже повідомили про підозру. Слідчі дії тривають.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Викрили прикордонників, які підробляли штампи в паспортах на кордоні з РФ

Лікарі та бандити крали гроші військових із інвалідністю. Діяли зловмисники на території Тернопільської та Київської областей. Правоохоронці задокументували близько 20 епізодів привласнення фінансової допомоги, які завдали державі збитків на суму понад 7 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «СБУ розкрила шахрайство із соціальними виплатами жителям ОРДЛО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути