пʼятниця, 10 лютого 2023 16:16

СБУ завітала на Житомирську митницю: половина зміни отримала підозри
7

СБУ піймали митників на корупційній схемі
Фото: СБУ
СБУ піймали митників на корупційній схемі
СБУ піймали митників на корупційній схемі
СБУ піймали митників на корупційній схемі
СБУ піймали митників на корупційній схемі

Служба безпеки України та Державне бюро розслідувань ліквідували нову корупційну схему на Житомирській митниці. Підозру отримали п'ять головних інспекторів митного посту, що становить майже половину митників, які працювали на зміні.

Займалися махінаціями при митному оформленні вантажних автомобілів. Зокрема, занижували розмір платежів під час розмитнення автівок, які імпортували з ЄС. Такі дії призвели до збитків державі щонайменше на 3,5 млн грн, повідомляє СБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Немає ні страху, ні принципів" – ДБР затримало ексначальника митного посту

Схема працювала завдяки комерційній фірмі, що займається імпортом. Надавала митникам підроблені іноземні технічні паспорти з виправленими датами виробництва та першої реєстрації вантажівок. Через такі маніпуляції автомобілі "молодшали", а обов'язкові митні платежі до держбюджету кардинально зменшувалися.Так провезли понад 20 вантажівок.

Митники, зловживаючи службовим становищем, не помічали цих порушень та не здійснювали належну перевірку поданих до розмитнення документів.

Служба безпеки України та Державне бюро розслідувань у взаємодії з Офісом генерального прокурора проводять 10 лютого масштабну спецоперацію.

Наразі розпочалися обшуки у Центральному апараті Державної митної служби та Волинській, Львівській, Тернопільській, Чернівецькій, Одеській, Київській, Рівненській і Закарпатській регіональних митницях України.

"Встановлено близько 50 суб'єктів господарської діяльності, які допомагали митникам реалізовувати тіньові схеми. Наразі їхня діяльність заблокована. Співробітники правоохоронних органів працюють на окремих ділянках державного кордону України та у пунктах пропуску з метою припинення незаконної діяльності та ліквідації контрабандних схем.

Зараз ви читаєте новину «СБУ завітала на Житомирську митницю: половина зміни отримала підозри». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути