субота, 27 квітня 2013 10:15

СБУ напала на активістів "Чорного Комітету" в Криму

СБУ напала на активістів "Чорного Комітету" в Криму
фото: glupov.net

Вдосвіта в Сімферополі на двох активістів "Чорного Комітету" напали семоро осіб, які представилися працівниками Служби безпеки України.

Про це телефоном для Gazeta.ua повідомив один із затриманих - керівник "ЧорКому" Богдан Тицький.

З його слів, хлопці їхали на зустріч із Кримським осередком своєї організації. Другим затриманим був "чоркомівець" Олександр Лазаренко - журналіст сумської газети "Наше слово".

"Приїхавши в Сімферополь, ми поснідали в привокзальній їдальні, і як тільки вийшли на вулицю, на нас напали семеро працівників СБУ. Була це шоста ранку. Знімаючи все на відео, вони відвели нас подалі від людей, відібрали документи, телефони і стали обшукувати. Забрали агітки, які ми везли - напклейки, газети, листівки. Тисячі примірників", - розповідає Тицький.

Каже, що везли свіже число газети "Чорного Комітету", яку самі й видають. У цьому номері йшлося, зокрема, про справу "сумських політв'язнів".

"У підсумку вони віддали телефони, але вкрали посвідчення журналіста, запальничку. Домоглись отримати назад ми і мій паспорт, який вони спершу не віддавали", - описує події затримуваний.

За його словами, видно, що це спланована, а не спонтанна операція. Хлопець говорить, що ніяких посвідчень нападники не показували, але почерк роботи повністю відповідає "есбеушному":

"Казали, що слідкують за нами з Києва. Все це супроводжувалося матюками. Видно було, що поставлена їм ціль - саме відібрати газети. Зразу після того всі вони сіли в сірий мікроавтобус Volksvagen із кримським номерним знаком "АК 7004 АХ".

Керівник "комітету" сказав, що планів поїздки пригода не змінила, хлопці мають на меті зустрітися зі своїми місцевими спільниками.

"Подія показала, що боягузи у владі бояться листівок і газет, а СБУ вчергове доводить, що вони - пародія на спецслужбу. Але все це знов і знов на халяву робить нам рекламу", - вважає засновник цього протестного руху.

Зараз ви читаєте новину «СБУ напала на активістів "Чорного Комітету" в Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути