неділя, 29 листопада 2020 04:28

СБУ блокувала схему постачання контрафактних запчастин до українських вертольотів

СБУ блокувала схему постачання контрафактних запчастин до українських вертольотів
Організатори незаконної схеми привласнили авіаційне майно державного підприємства на майже 5 мільйонів гривень. Фото: СБУ

Служба безпеки України викрила схему постачання контрафактних авіазапчастин та обладнання до української вертолітної техніки. Зловмисники незаконно списували, демонтували та вивозили з території держпідприємства авіаційні вузли та агрегати.

Схему організували посадовці одного із державних авіапідприємств на Тернопільщині. Щоб прикрити схему, посадовці фальсифікували технічну документацію на незаконно відчужене авіаційне обладнання. Про це повідомляє пресцентр СБУ.

За наявною інформацією, оскільки деякі елементи обладнання були у незадовільному технічному стані, зловмисники вносили фіктивні дані щодо проведених ремонтних робіт і ресурсного відновлення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ блокувала діяльність потужного конвертцентру

Співробітники СБУ встановили, що викрадені авіазапчастини мали поставляти для потреб вітчизняних авіакомпаній-експлуатантів, які використовують вертолітну техніку для проведення агрохімічних робіт по всій Україні. Організатори незаконної схеми привласнили авіаційне майно державного підприємства на майже 5 мільйонів гривень. Правоохоронці відкрили справу за ч. 3 ст. 191 Кримінального кодексу України.

Вилучено незаконно відчужене з держпідприємства авіаційне майно з технічною документацією, фіктивні акти ремонтних робіт та ресурсного відновлення обладнання, а також документи фінансово-господарської звітності.

СБУ заблокувала незаконний канал постачання російських товарів військового призначення в одну з країн Африки.

Зараз ви читаєте новину «СБУ блокувала схему постачання контрафактних запчастин до українських вертольотів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути