середа, 29 грудня 2021 15:17

Шахраї публікували оголошення про пошук працівників та брали на людей позики
3

На Дніпропетровщині викрили угруповання шахраїв, які фіктивно працевлаштовували та отримували позики
Фото: Національна поліція
Вони ошукали 11 громадян на суму понад пів мільйона гривень
У газетах та в інтернеті публікували оголошення про прийом на роботу. Від громадян отримували необхідні документи та укладали з ними фіктивні трудові договори. На підставі отриманої інформації онлайн оформлювали позики на потерпілих

На Дніпропетровщині викрили шахраїв, які фіктивно працевлаштовували та отримували позики.

Вони ошукали 11 громадян на суму понад пів мільйона гривень. Організаторці та трьом спільникам повідомили про підозру, передає Національна поліція.

"Викрили учасників злочинної групи та отримали докази їхньої причетності до злочинної діяльності оперативники управління стратегічних розслідувань у Дніпропетровській області Нацполіції разом із колегами-правоохоронцями", - йдеться у повідомленні.

Шахрайську схему організувала мешканка Нікополя Дніпропетровської області. У газетах та в інтернеті публікували оголошення про прийом на роботу. Від громадян отримували необхідні документи та укладали з ними фіктивні трудові договори. На підставі отриманої інформації онлайн оформлювали позики на потерпілих.

28 грудня слідчі відділення поліції № 5 Дніпровського райуправління поліції повідомили організаторці та трьом учасниками злочинної групи про підозру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В столиці затримали банду "клофелінщиків": одна з жертв банди померла

Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів. Їм може загрожувати від п'яти до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

У Києві затримали шахраїв, які вигадали нову схему обману. Молоді дівчата в соцмережах знайомилися із заможними чоловіками та призначали побачення у певному кафе. Там за допомогою їжі вони виманювали гроші у потерпілих.

Зараз ви читаєте новину «Шахраї публікували оголошення про пошук працівників та брали на людей позики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути