неділя, 03 березня 2019 18:10

Шахраї під виглядом комунальників грабують квартири

Шахраї під виглядом комунальників грабують квартири
Почастішали випадки, коли шахраї, маскуючись під комунальників, грабують квартири довірливих українців. Фото - Новини Вінниці

Почастішали випадки, коли шахраї, маскуючись під комунальників, грабують квартири довірливих українців.

До Світлани П'янової півроку тому в квартиру подзвонили нібито працівники комунальної служби – для перевірки лічильників. Ніяких підозр у неї не виникло, бо на порозі стояла жінка.

"Я відкрила двері. Вона заходить, повертається спиною. Її обличчя я так і не побачила. Забігає чоловік в масці, притиснув мене до стіни. Потім відразу другий. Мене зв'язали, а потім повалили і чоловіка на підлогу", – розповіла потерпіла.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні з'явився новий вид шахрайства

Грабіжники забрали всі заощадження, але жінка радіє, що хоч живі з чоловіком залишилися. Вона пережила інсульт і відтоді нікого не пускає на поріг, а показники лічильників повідомляє тільки через двері, йдеться у сюжету Ранку у великому місті.

Як не стати жертвою псевдокомунальників?

Експерти кажуть, що працівники комунальних установ дійсно мають право перевіряти показники лічильників, але водночас ви маєте право не пускати нікого до своєї приватної власності.

"Перш за все ви маєте пересвідчитися в особі цієї людини: хто це. Покажи мені свої документи, свій паспорт", – зазначив експерт з безпеки Руслан Сушко.

Проте такі посвідчення легко підробити, у папірці навіть буде вказано ім'я справжнього співробітника установи. Але від комунальника можна також вимагати документ, на підставі якого той прийшов, тобто має бути припис.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Банда на чолі з полковником поліції зливала дані українців колекторам

Бажано знати телефони всіх комунальних установ, які обслуговують ваш будинок, і коли до вас прийде такий гість, просто подзвонити до служби, від якої представився комунальник.

"Якщо не знаєте номера телефону, можете зробити імітацію. Начебто дзвоните і перевіряєте. Якщо того комунальника як вітром здуло, то знайте, що до вас приходив шахрай", – додав експерт.

У Києві на вул. Русанівська набережна 5 шахраїв під видом акції видурили в жінки 13 тис. грн та та $7 тис. Зловмисники підшукали "жертву" біля супермаркету.

Зараз ви читаєте новину «Шахраї під виглядом комунальників грабують квартири». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути